URAA2007 28.6 - 1.7.2007 Rovajärvi-Raajärvi alueella

Toiset perinteiset URAA-ajot Napapiirin korkeudella, sorateitä ja Rovajärven ampuma-alueen sotilasajoneuvoilla möyhennettyjä ajouria tarjolla viime vuoden malliin. Ajatuksena on kierrellä taas matkaenduroille soveltuvilla teillä, tiepohjilla ja luvallisilla maastopätkillä parina ajontäyteisenä päivänä. Kysymyksessä ei ole endurokilpailu, off-road -tapahtuma tai perinteinen kokoontumisajo, vaan kyseessä on ajamaan-yhdessä-kokoontuminen, jota ei järjestä mikään yhdistys tms. vaan kutsumme sinut kaveriksi tekemään hauskan viikonlopun matkaenduroiden pariin.

Majoitus katon alla aamiaisineen, päivällisineen ja saunoineen on Wanhan Kaivoskylän miljöössä Raajärvellä. Kokoontuminen Raajärvelle torstai-illan kuluessa ja perjantai-lauantai ajellaan. Sunnuntaina aamiaisen jälkeen jokainen voi jatkaa taivaltaan kotiin, kuka minnekin. Jokainen ilmoittautunut hoitaa maksuliikenteen Wanhan Kaivoskylän kanssa, joten majoituksen lisäksi mitään valmista ei ole tarjolla. Kutsummekin sinut tekemään yhdessä mukavan viikonlopun porukkahengessä!

Olemme kysyneet tarjouksen majoituksesta saunoineen ja ruokailuineen, jotta saat keskittyä ajamiseen, ja seurasta sekä luonnosta nauttimiseen. Jos et kerää omaa partiotasi, tai kuulu sellaiseen, niin olemme kaverina partion kokoamisessa. Viime vuoden partiojakoa voidaan tietenkin hyödyntää. Valmiita reittejä (samat kuin viime vuonna) on tarjolla molemmille päiville, mutta partio toki saa kulkea omia reittejään. Meidän idea on vain kokoontua soratieajelun puitteissa samaan paikkaan, jolloin tapaa vanhoja tuttuja sekä saa uusia kavereita. Mitään muuta valmista sitten ei olekaan, vaan tankkaukset, ostokset, huollot, tarvikkeet yms. jokainen hoitelee itse.


Ohjelma

  torstai 28.6
  • kokoontuminen iltapäivän-illan aikana
  • majoittuminen 2-6 hengen huoneisiin (omat varusteet: makuupussi jne.)
  • iltapala ja sauna
  perjantai 29.6
  • aamiainen aikaisin
  • liikkeelle partioittain
  • seikkailua alueen tiestöllä
  • ruokailu ajopäivän aikana omatoimisesti, omilla eväillä
  • päivällinen alkuillasta
  • sauna illalla
  lauantai 30.6
  • aamiainen ei ihan niin aikaisin
  • liikkeelle partioittain
  • seikkailua alueen tiestöllä
  • ruokailu ajopäivän aikana omatoimisesti, omilla eväillä
  • päivällinen alkuillasta
  • sauna illalla
  sunnuntai 1.7
  • aamiainen hiukan myöhemmin
  • kiitos, anteeksi ja näkemiin
  • kohti uusia seikkailuja tai ainakin kotimatkalle

Paljonko tästä saa maksaa ??

Kokonaishinta torstaista sunnuntaihin on 66 euroa. Mahdollisesti käytämme Wanhan Kaivoskylän offroad-reittejä, mutta niiden maksut tarkentuvat sitten viimeistään paikan päällä.

Jos et voi osallistua koko ajalle, tai haluat majoittua teltassa tai haluat muuten muokata omaa osuuttasi, niin silloin sinun kokonaishintasi pienenee. Myös erikoisruokavalioon liittyvät asiat kannattaa selvittää etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä. Kannattaa myös huomata se, että ilmoittautumalla ajoissa varmistat mukanaolosi!
Hinta muodostuu seuraavasti:

 • Majoitus huonetiloissa 6 € /hlö /vrk omilla varusteilla.
 • Telttapaikka 12 € /vrk /teltta (4-henkeä)
 • Sauna 4 € hlö /kerta
 • Ruokailut: aamupalapöytä ja päivällinen noutopöydästä yht.12 €

Wanhan Kaivoskylän yhtenä toimintamuotona on off-road reitistö autovuokrauksineen ja oppaineen. Halutessasi voit myös koettaa onneasi 4x4 ajokkien ohjaimissa. Tarkemmin reiteistä ja hinnoista Wanhan Kaivoskylän kotisivuilta


Lähtisinkö mukaan?

Mukaan lähteminen vaatii sinulta oikeastaan vain matkaenduron. Reissulla ei körötellä pelkästään isoilla lapin sorateillä, vaan valmiilla reittipohjilla vaativuutta on sen verran, että nappularenkaat tuovat ajamiseen mukavaa varmuutta. Reittien hankalat paikat olen ajanut läpi, mutta isommilla pyörillä voi joissain paikoissa apu partiokaverilta olla tarpeen. Ja omalla partiolla voi upotuspaikkansa etsiä sitten ihan itse :)

Kun pyörän päällä ei tarvitse kuljettaa viikon majoituskamppeita, niin voi nauttia ajamisesta enemmän. Mukaan ajopäiväksi kannattaa kuitenkin ottaa juotavaa, evästä, vaihtovaatteita sekä työkaluja: renkaan paikkaaminen ilman pumppua, paikkoja ja rengasrautoja on melkoisen haastavaa. Pyöräsi toimintasäteen pitää olla luokkaa 300 kilometriä, koska liikut kuitenkin kaukana huoltoasemilta. Jos tankkisi on pieni, mieti miten lisäbensa kulkee mukana niin, ettei se haittaa sinun ajamista.


Porukalla homma onnistuu

Luonnon keskellä liikkuessa voi aina sattua jotain ajokille tai kuskille. Tästä syystä ajopartion minimikoko on kolme kuskia. Muista myös se, että matkapuhelinverkko ei ihan joka notkossa toimi, joten apua hälyyttääkseen, voi joutua etsimään kenttää. Itsestään selvää on, että jokainen osallistuu omalla vastuullaan,lakia, hyviä tapoja ja luontoa kunnioittaen. Liikkuminen soratiellä - tietoa! Opiskele myös ryhmäajon kultaiset säännöt.

Jos haluat ajaa kavereidesi kanssa omalla partiolla, niin se tottakai onnistuu, mutta kerro siitä ilmoittautuessasi. Partio huolehtii myös siitä itse, että on varalaite suunnistukseen. Paperikarttakin toimii, kunhan vain tietää gepsukan hajotessa, että missä ollaan...

Rovajärven ampuma-alueella ei ole SA-INT harjoituksia käynnissä tapahtuman aikana.Alueella liikkujan on huomioitava, että maalialueilla saattaa olla räjähtämättömiä ammuksia. Ammuksiin tai niiden osiin koskeminen on vaarallista ja ehdottomasti kiellettyä." - puolustusvoimien sivuilta lainattua.

Jos itse suunnittelet alueen tiestölle reittejä, niin jokaisesta ilmansuunnasta löytyy mukavia teitä. Jos haluat ajella isommilla sorateillä, niin esimerkiksi Vilmatunturilla ja Korouomalla käynti on mukava 300 kilometrin ajolenkki. Siinä kuluu mukavasti partion ajopäivä...
Alue on hiukan hankalasti GT-karttojen suhteen, mutta uudesta 1:250 000 GT-karttasarjasta ( pdf-kuva ) kartta 13 on paras peitoltaan. Vanhemmasta 1:200000 GT-karttasarjasta ( kuva ) tarvitset vähintään 13- ja 15-kartat.


Tervetuloa mukaan toivottaa Jukka Puurunen ja Pasi Syrjälä.

Osallistua voit lähettämällä yksityisviestin foorumista Pasille tästä.
Ilmoita siinä nimi, osoite, email, puhelinnumero, pyörä, onko GPS sekä mahdollisesti partio, johon toivot osallistuvasi.
Lue myös tämä viestiketju foorumissa.

PS. Raajärvi ja Wanha Kaivoskylä löytyy Karttapaikan -linkin avulla.
matkaendurot etusivulle
foorumiin


© R.Anias - Jukka Puurunen - Pasi Syrjälä sivu viimeksi päivitetty 24.1.2007 -