Tablet laiteet mp käytössä

GPS, kartat, navigaattorit, eksymiset ynnä muut navigointiin liittyvät jutut.

Valvoja: Moderaattorit

Koheltaja
Viestit: 8361
Liittynyt: Su Huhti 03, 2011 12:50 pm
Pyörä: pyörätön
Paikkakunta: Kehä III länsirajalla

Re: Tablet laiteet mp käytössä

Viesti Kirjoittaja Koheltaja »

Tumpeelo kirjoitti:Noita kännyn kameran hajoamisia näyttää olevan aika paljon moottoripyöräkäytössä, kun googlailee asiaa. Monella puhelinmerkillä näemmä tyyppivika, jottei kameran tarkennin kestä jatkuvaa tärinää.
Tuo saattoi olla Samsung J5:en surma koska kameran tarkennus alkoi oikuttelemaan, välillä sai toimimaan kun kopautti puhelinta johonkin kovaan.
maja2 kirjoitti:Jousitusoption jousina on kait paksuun kumiin upotettu ohut rst-langa. Jos tekee pelkillä jousilla joissa energiaa ei kauheasti häviä lämmöksi niin hommaa menee vaan huonompaan suuntaan.
Samaa adapteria katsoin aiemmin ja kyllä tuo joustaa isoa liikettä mutta teräslangat välittää aivan varmasti mikrotärinän puhelimeen asti. Kumi joku muu elastinen muovimateriaali toimii paremmin värinöiden poistajana kun teräsjouset.
Mrk kirjoitti:Jotakuinkin 200tkm on tullut kännykkää käytettyä navina eikä yhdestäkään ole kamera hajonnut.
Yksi kylläkin irtosi telineestä +200 km/h vauhdissa :shock:
Mikä teline? Ram-X?
Kylätason kurapyöräilijä.
Avatar
TomppaV
Viestit: 726
Liittynyt: Ma Joulu 31, 2012 2:34 pm
Pyörä: 950 adv S
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Tablet laiteet mp käytössä

Viesti Kirjoittaja TomppaV »

Laturin liittimen voi helposti suojata ainakin vedeltä ja lialta sinitarralla, ei sottaa ja voi käyttää moneen kertaan.

Kuraveljeltä kopsattu idea....
Taas lähti mopo käsistä
Larsanjus
Viestit: 222
Liittynyt: Su Elo 25, 2013 4:54 pm
Pyörä: 950 Adv -04
Paikkakunta: "Hyvinkää"

Re: Tablet laiteet mp käytössä

Viesti Kirjoittaja Larsanjus »

Nykyluurissa onneksi kestää akku enemmän kun kuskilla perse, mutta edellisen kanssa olin ihan hilkulla tilata tän tapaisen magneettipiuhan. Tai oikeastaan ripakopallisen kun noita latureita on vähän joka nurkalla.

€ 0,44 56%OFF | 2M Magnetic Cable Braided LED Type C Micro USB magnetic usb charging cable for Apple iphone X 7 8 6 Xs Max XR Samsung s9 cord
https://s.click.aliexpress.com/e/cYAX0KWM
Avatar
SaPeKa
Viestit: 589
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 11:11 pm
Pyörä: SE
Paikkakunta: Oulun seutu

Re: Tablet laiteet mp käytössä

Viesti Kirjoittaja SaPeKa »

Ois tuommonen oikein mopokäyttöön suunniteltu tabletti tsekkiläisiltä: https://carpe-iter.com/ Tuo ei ole halpa, mutta ainakin näytön pitäisi olla hyvä valovoimaltaan toisin kuin about kaikki normi tabletit ja iso osa kännyköistäkin.

Itse suunnitellut jo yli vuoden jotain android laitetta navigointiin, mutta tuo näyttö tökkii about kaikissa ulkokäytössä. Oma sampan S9 on ihan kohtuullinen ulkonakin, mutta vastaava isommalla näytöllä on hakusassa eikä ainakaan edullinen.

Halpis tablettia ei kannata kyllä ostaa, kun tietää jo testaamatta ettei siitä näe ulkona valoisassa mitään. Halvimmissa on halvimman luokan näytöt ja lisäksi näytön ja päälylasin välissä on ilmarako. Se heikentää valoisassa näkyvyyttä paljon. Sama efekti tulee myös suojakotelosta. Kalliimmissa on näyttö laminoitu päälylasiin kiinni jolloin ilmavälin muodostamat heijastukset on pois. Lisäksi Oledissa olisi parempi kontrasti. Noita pitäisi päästä testaamaan ulkoilmassa, mutta eipä taida missään onnistua, jos ei osta laitteita itselleen. Ei oikein minkään tuotteen spekseistä näe näytön valotehoa joka olisi oleellinen näissä hommissa.

Blackviewillä olisi uusi malli BV9600 PRO jossa olisi 6,2" amoled-näyttö. Se antaa pientä toivoa hyvästä näkyvyydestä valoisassakin. Hintaa on vaan vielä lähes viisisataa eikä sellaista viitsi investoida ainakaan testaamatta ja varsinkaan tuollaiseen "halpismerkkiin"

Eli pistäkää kommenttia missä laitteissa on ihan ok luettava näyttö ulkona valoisassa.
Sami
Hobes
Viestit: 477
Liittynyt: To Maalis 23, 2017 12:31 pm
Pyörä: T7

Re: Tablet laiteet mp käytössä

Viesti Kirjoittaja Hobes »

OLED on huono valinta ulkokäyttöön, koska OLED-näyttöjen kirkkaus jää selkeästi jälkeen perinteisistä LCD-näytöistä. Oma OLED-tabletti ei ainakaan pärjää suorassa auringon valossa, vaikka premiumia edustaakin.
juhhyto
Viestit: 256
Liittynyt: La Elo 06, 2011 11:22 am
Pyörä: BMW R1200GS
Paikkakunta: Jyväskylä

Tablet laiteet mp käytössä

Viesti Kirjoittaja juhhyto »

Paljon tuo näkyvyysasia on riippuvainen myös siitä, mitä näytetään. Jos esim. korvaa perinteisen roadbookin sähköisellä, niin se tulppaanikuvio näkyy kyllä hyvin. Mutta jos katselee karttoja, niin sitten asia saattaa muuttua. Olen tutkinut kolmea ohjelmaa (Scenic, Osmand ja Viewranger), ja kaikki nuo eivät osaa näyttää karttaa kunnolla kaikki olosuhteet huomioon ottaen. Osmand renderöi hyvännäköisen kartan, mutta Scenicin kehittäjä on tehnyt myös työtä asian eteen. En ota kantaa nyt softien muihin ominaisuuksiin. Mutta esim. Google maps ei kyllä sovi haaleiden väriensä puolesta yhtään ulkonavikäyttöön, autossa ja sisällä ehkä.

Itse olen vuosia käyttänyt perusnavia (Garminin mallit) ja vieläkin se on stongassa kiinni tekemässä omiaan (tiellä navigointi jne). Laitoin kuitenkin nyt tabletin KTM:ääni kiinni tarkoituksena testata noita ohjelmia ja käyttää sitä sorateillä ja poluilla navigointiin. Homma on vielä vaiheessa, mm. tabletin etäohjaus olisi kätevää (zoomaus, pannaus jne) johon olen etsimässä juuri ratkaisua.
Kuva
Avatar
ramirin
Viestit: 1341
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2008 10:18 pm
Pyörä: Ready To Push
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Re: Tablet laiteet mp käytössä

Viesti Kirjoittaja ramirin »

Jostain käytettynä Samsung Active tab wifi versio.. akku kestää ilta-ajelut ja parilla akulla menee päivä ja jos vain tauoilla töpäyttää johdon kiinni ni pysyy liittimet ehjänä..
Näyttö riittää hyvin ja kestää tärinät ja kosteudet, turvemöykky ruudulla heikentää luettavuutta - kannattaa pistää reitti mieleen ja ruutu pimeeks turvesateiden aikaan.
Myös vesipisaroiden kanssa on välillä ongelmaa ku näyttö tunnistaa ison pisaran kosketukseksi, pyyhintärätti on hyvä olla helposti saatavilla..

Tommonen on nyt ram mountilla tangos pari vuotta roikkunu, 690 (2tkm+) reissuilla latausjohto kiinni kokoajan ja toimii (liitin puristettu paikalleen ettei heilu), 500exc täydellä akulla navi jaksaa ilta-ajot ja varalta vieres usb liitin suoraan akulta niin voi ladata tauolla.

Ohjelmistopuolella Mapitare viehättää reissu reissulta enemmän ja enemmän..
Kylän kohoralla komiasti, vaikka mettällä vähä kompuroottiski.
silli
Viestit: 46
Liittynyt: Ma Touko 29, 2017 10:37 am
Pyörä: polkupyörä

Re: Tablet laiteet mp käytössä

Viesti Kirjoittaja silli »

Minulla oli muutaman vuoden käytössä Sonyn Xperia Z3 tablet compact (kuka nämä nimeää?), kiinnitettynä RAM-telineeseen (Tab-Tite ja lyhyt varsi, kuula ohjaustangon kiinnityspultissa). Sellainen ohut silikonikotelo reunoja ja taustaa suojaamassa. Softana Locus.

Tällä setupilla meni n. 15kkm 690e:llä. Paljon soraa ja metsäautoteitä. Sonyn oma magneettinen latausliitin ei selvinnyt (tärinä söi jo valmiiksi pikkuruiset kontaktinystyt pois), mutta muuten kesti moitteetta. Näyttö olisi voinut toki olla kirkkaampi, mutta ajon aikana tarvitsee ainakin omassa käytössä erottaa lähinnä suunniteltu reitti ja siinä ei ollut ongelmia. Latausliittimen ratkaisin laittamalla Wsken-merkkisen magneettisen latausnystyn micro usb -porttiin. Se kesti ainakin loput 5kkm. Tabletti oli siis aina latauksessa koko ajan.

Nyt olen vaihtanut RAMin X-grip -telineessä killuvaan LGn G6-luuriin. Sama softa, sama latauspiuha. Takana ehkä semmoiset 10kkm 690llä, katupyörällä ja isolla advella. Toistaiseksi toiminut hienosti. Oikeastaan ainoa, mitä kaipaan tabletista, on hanskamoodi — mutta pari tikkiä hopealankaa hanskojen sormenpäähän hoitanee homman.
maja2
Viestit: 236
Liittynyt: Ke Elo 24, 2016 7:48 pm
Pyörä: TM EN250FI, BETA RR480, DUCATI MTS 1200S

Re: Tablet laiteet mp käytössä

Viesti Kirjoittaja maja2 »

Posti kantoi kiinanpussukoita ja mukana oli tuommoinen Nohon vinkkelimallinen magneettinen usb-adapteri. Ihan laadukkaakn oloinen ja johto kudospäällysteinen kankeahko eli ei ole heti solmussa.

https://www.aliexpress.com/item/NOHON-L ... st=ae803_4

Ajattelin suojata näillä ainakin kotikäytössä olevan tabletin latausliittimen, jottei kulu toimimattomaksi samoin kuin 10v pojan puhelimen liittimen.

Oman kännykkäpuolen hoidin kuntoon tilaamalla Ulefone Armor 6E:n Kiinasta. Hintaero oli Suomeen verrattuna niin iso että saa liki toisen samanmoisen tilalle jos porsii...

Tämmöistä käpistelin kivijalkakaupassa, päivitetty XCover 4S, muuten passeli mutta langaton lataus puuttuu:

https://www.mikrobitti.fi/uutiset/kovaa ... 198954c5d1

Vaimolle katselin uutta puhelinta myös, vaatimuksena ip68 (melonnassa mukana), kohtuullisen kokoinen ja kirkas näyttö, langaton lataus, hintaluokka maks 400e. Ylättäen nokkapaikalle nousi LG:n G7 eri variantit ja V30. Tuommoisen G7 Fit:in karvalakkimallin kameralla (ei optista kuvan vakautusta) saa jo 250 eurolla Suomesta. Näyttö on kait liki kirkkain mitä saatavilla on, paneeli IPS jossa RGBW paneeli. Akku on noissa pieni eli vaatii kaveriksi langattoman latauksen askaroinnin telineeseen. Samoin kuin tarvii myös kaveriksi bumber/armor mallisen kotelon suojaamaan takakannen ja kulmat.
----------------------------------------------------------------------------------
Riittävän syvällä suossa kaikki enskat ovat samanvärisiä.
----------------------------------------------------------------------------------
maja2
Viestit: 236
Liittynyt: Ke Elo 24, 2016 7:48 pm
Pyörä: TM EN250FI, BETA RR480, DUCATI MTS 1200S

Re: Tablet laiteet mp käytössä

Viesti Kirjoittaja maja2 »

Posti kantoi tänä aamuna Ulefone 6e:n postilaatikkoon ja asentelin tuon illan mittaan käyttöön.

Antutu antaa tälle 133 000 pistettä (vaimon LG g7 ThinQ paukuttaa 250 000 pistettä, vanha Sony Z1 Compact 33 000 pistettä, XZ1 Compact 205 000 pistettä)

Kooltaan kohtuullinen, mutta painava. Ihan laadukkaan oloinen, paketissa karkaistu suojalasi, pikalaturi 12V/2A, kuulokeadapteri, OTG-piuha ja USB-C piuha.

Räplätty viitisen tuntia ja siirretty liki 5GT tavaraa 4G yhteyden läpi ja akku näyttää 68%. Kaikki toimii...

Puutteita::

-3,5mm kuulokeliitäntä adapterilla jolloin ei kestä vettä kun luukku auki, (no joo en kyllä muista milloin olisin käyttänyt langallisia kuulokkeita)
-kameran lasi takakannessa on sen korkein kohta, tarvinnee liimata joku nappula estämään hankautuminen pöydällä pyöritellessä
-kaulanarulle ei ole lenkkiä, tämä yllätti
-näytön lasille olisi voinut tehdä syvemmän poteron, suojalasi kiipeää liki kumireunuksen tasalle

Melkein väittäisin että aikaisemmin käytössä ollut Sony Z1 Compact tämmöisellä kotelolla kesti paremmin pudottamista laattalattialle, olisiko mäjähtänyt viiden vuoden aikaan sen +20 kertaa:

https://www.ebay.com/itm/Hybrid-Rugged- ... ff7zioaisw

Plussaa:

-konstailematon Android 9 (näytön ikkunointi kahteen osaan toimii)
-tallennustilaa on ilman muistikorttiakin
-akunkesto
-langaton lataus

Vaimon LG G7 ThinQ:ta kanssa räplännyt ja se on siro teholuuri pienellä akulla, mutta sen näyttö on todella KIRKAS ulkonakin, palaamme tämän Ulefonen näytön kirkkauteen kun aurinko taas näyttäytyy .

On se kumma että täydellistä kurapyöräilijan naviluuria ei valmista kukaan... tämä Armor 6E paremmalla iskunkestolla ja kirkkaammalla näytöllä olisi sellainen.
----------------------------------------------------------------------------------
Riittävän syvällä suossa kaikki enskat ovat samanvärisiä.
----------------------------------------------------------------------------------
Koheltaja
Viestit: 8361
Liittynyt: Su Huhti 03, 2011 12:50 pm
Pyörä: pyörätön
Paikkakunta: Kehä III länsirajalla

Re: Tablet laiteet mp käytössä

Viesti Kirjoittaja Koheltaja »

maja2 kirjoitti:On se kumma että täydellistä kurapyöräilijan naviluuria ei valmista kukaan... tämä Armor 6E paremmalla iskunkestolla ja kirkkaammalla näytöllä olisi sellainen.
Himmeällä näytöllä saadaan akun kestoa lisättyä, onko tämä osasyynä ettei näytöt ole kovin kirkkaita?
Kylätason kurapyöräilijä.
Hobes
Viestit: 477
Liittynyt: To Maalis 23, 2017 12:31 pm
Pyörä: T7

Re: Tablet laiteet mp käytössä

Viesti Kirjoittaja Hobes »

maja2 kirjoitti:On se kumma että täydellistä kurapyöräilijan naviluuria ei valmista kukaan... tämä Armor 6E paremmalla iskunkestolla ja kirkkaammalla näytöllä olisi sellainen.
On noita, mutta ne maksaa. Jos hinta ei ole este niin Esim Catepillarin puhelimet ruksivat jo monta boksia. Hyvät ominaisuudet maksavat ja harva kuitenkaan on valmis sijoittamaan.
Koheltaja kirjoitti: Himmeällä näytöllä saadaan akun kestoa lisättyä, onko tämä osasyynä ettei näytöt ole kovin kirkkaita?
Ei. Näytön kirkkauden lisääminen nostaa tuntuvasti näytön hintaa. Mitä kirkkaampi näyttö, sitä kovemmat laatutoleranssit paneelilla on. Tuo nostaa tuntuvasti puhelimen hintaa.
Koheltaja
Viestit: 8361
Liittynyt: Su Huhti 03, 2011 12:50 pm
Pyörä: pyörätön
Paikkakunta: Kehä III länsirajalla

Re: Tablet laiteet mp käytössä

Viesti Kirjoittaja Koheltaja »

Catin puhelimen uskottavuus katosi joitain vuosia sitten kun työluurina oli sellainen vähän aikaa, mallia en muista. Ihan ok luuri mutta softaltaan valovuoden jäljessä normi älypuhelimia ja aika kökkö käyttää, loputkin uskottavuudet karisi kun yksi työkaveri oli tilanut itelleen samanlaisen Catin kiinasta 1/3 hinnalla.

Ehkä tilanne on nykyään toinen, mutta aiemmat kokemukset kummittelee kuten Vag DSG:n kestävyys suurta yleisöä.

EDIT: Palautetta Catista: https://www.verkkokauppa.com/fi/reviews/64022/hcgbt
Kylätason kurapyöräilijä.
mikaka
Viestit: 146
Liittynyt: Ti Syys 04, 2018 8:02 pm
Pyörä: Tenere 700
Paikkakunta: Leppävirta

Re: Tablet laiteet mp käytössä

Viesti Kirjoittaja mikaka »

Tämmönen tupsahti vastaan eilen aamuna netissä ja tulipa sitten ostettua.
https://www.laptops.fi/index.php?main_p ... _id=135484

Nyt jo kädessä kiitos nopean toimituksen.
Sitä miten pelaa ja asettuu T7.n mittarin viereen en tiedä.
Mutta luulis kestävän paremmin kun kevyemmät tabletit,on noita speksejä sen verran.
Kestävyysluokitus
MIL-STD-810G, 5-foot drop and all-weather IP65 vesi ja pölysuojaus

Ja näkyyhän tuo toimivan vaikka kirveenä :)
https://www.youtube.com/watch?v=Rb6biTltAIw
Avatar
ramirin
Viestit: 1341
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2008 10:18 pm
Pyörä: Ready To Push
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Re: Tablet laiteet mp käytössä

Viesti Kirjoittaja ramirin »

"Lisäksi laite on luokiteltu käytettäväksi –10 °C:n äärimmäisissä lämpötiloissa." no just ja just menee Suomessa kesä-heinäkuun, mut silloin onki liian kuuma ajaa :lol:

Hyvännäköinen vehje, miltä tuntuu näytön kirkkaus?

Nuo videon testit ois kyl läpäissy mikä tahansa telefooni, heitellä nyt puhelinta nurmikolla ja kutsua sitä testaamiseksi.. Jos matkaenduroa kestää koko kesän, niin sitte kestää mitä vaan - siitä pitäs tulla uus MIL-luokitus eikä tommosia höpö-höpöjä =)
Kylän kohoralla komiasti, vaikka mettällä vähä kompuroottiski.
Vastaa Viestiin