Parisuhdetesti Murmanskiin

Ilmoituksia tulevista kokoontumisista ja tarinoita menneistä. Reissutarinat ja jorinat.

Valvojat: Jukka, Moderaattorit

Avatar
MTRO
Viestit: 326
Liittynyt: Ke Heinä 27, 2005 11:56 am
Pyörä: DR-Z 400 S
Paikkakunta: E-K

Parisuhdetesti Murmanskiin

Viesti Kirjoittaja MTRO »

Sattuu kesäloma taloudessa asuvan naisen, jota on muutaman vuoden vaimoksi kutsuttu, kanssa yhtä aikaa. Ajatuksena oli josko käytäisiin pikkumopoilla reissussa Murmanskissa. Kyytiläisenä vaimo on ollut reissuilla mukana Venäjän lähialueilla/Euroopassa ja joitain päivän reissuja Venäjällekin ollaan eri pyörän kyydissä tehty.

Nyt ajatuksena lähteä käymään Murmanskissa molemmat omilla mopoilla (yhtä aikaa, samaa matkaa). Molemmilla sattuu olemaan mopoina DR-Zetat varustettuna isoilla tankeilla. Vaimo on viettänyt aikaa kyllä trialin ja 350 Freeriden selässä enduropoluilla joten sinällään selviytyminen Venäjän vaihtelevan kuntoisilla teillä ei ole se kaikista arveluttavin asia vaan kenties se, miten paljon aikaa menee. Eikä tämä ole tarkoitettu sovinistiseksi kommentiksi.

Reittisuunnitelma näyttää tässä vaiheessa siltä, että hivenen aikaa säästääksemme mennään yli Niiralasta ja ajeltaneen siitä ensimmäisenä päivänä Tolvajärven kautta rajan myötäisesti Lenderyn kautta Volomaan. Tälle vaihtoehtoinen reitti on Loimolan, Suojärven, Porosozeron kautta Volomaan. Liekö jollain kokemuksia kuinka ahkerasti tuolla rajan myötäisellä reitillä on valvontaa ja selviääkö siellä eteenpäin kertomalla mihin seuraavaan kylään on menossa...

Voloman lähistöllä oli ajatus olla ensimmäinen yö. Majoitustarjontaa ei ole paljoa joten pohdinnan alla on teltan mukaan ottaminen. Joissain piireissä telttailuun liittyy myös makuupussit ja alustat jotka vie hirmuisesti tilaa. Lähteekö mukaan muuta kuin teltta (jos sekään), jää nähtäväksi.

Toisen päivän suunnitelmissa on ajaa Voloman alueelta Kostamuksen kautta Kalevalaan ja olla siellä toinen yö. Matkalle sattuu Rukajärven tietä jossa voisi hivenen hidastaa vauhtia. Toinen päivä saattaa olla hivenen lyhyempi ajoajaltaan joten kenties Kalevalassa on aikaa pälyillä ympäriinsä.

Kalevalasta reitti jatkuu Sosnovyyn, Zelenoborskyn kautta Monchegorskiin jossa oletettavasti kolmas yöpyminen.

Neljäntenä päivänä ajetaan isoa tietä Murmanskiin. Lyhyt ajopäivä ja aikaa tutkailla Murmanskia.

Viides päivä kenties ilman matka-ajoa Murmanskissa oleskellen.

Eiköhän tuon yhden päivän aloillaan olon jälkeen olekin jo aika lähteä takaisin. Matkalla on ajatus käydä Kirovskissa ja katselemassa Hiipinätuntureita. Kirovskin lähellä olevan Umbozero-nimisen järven rannalla näyttäisi karttoja/ilmakuvia katsellen menevän hyvinkin mielenkiintoisen näköinen tie tai vanha ratapohja. Liekö kenelläkään tietoa sen kunnosta / läpiajettavuudesta jos Kirovskia lähestyisikin pohjoisesta / itäpuolelta? Jokia näyttäisi olevan jokunen kappale ja vesitilanne lie mysteeri.

Paluumatkaa ei ole suunniteltu sen tarkemmin. Saatetaan tulla Kirovskista pidempi siivu isoa tietä, kenties tuossa vaiheessa reissua vielä samaa matkaakin?

Lyhyeksi reissuksihan tuon luokittelen ja mopojen perushuoltoa (johon itsellä kuuluu öljyjenvaihto, ketjut+rattaat kunnon tarkistus, pyörän ja ohjauslaakereiden kunnon tarkistus, pinnojen tarkistelu jne) lukuunottamatta en sen kummemmin ajatellut valmistautua. Oma mopo vaatii tällä hetkellä hivenen säätöä ja penkki on rakennettava uudelleen. KTM-penkkeihin tottuneena tuo DR-Zetan vakiopenkki on aivan järkyttävän pehmeä ja korkeampikin saisi olla. Tulihan tuo penkin aihio jo talvella hommattua mutta kivempihan se on deadlinen painaessa päälle askarrella...

Viisumit ja Green Cardit molemmilla on jo ennestään kun rajan tuntumassa asutaan. Perusreissutarvikkeet mukaan eli renkaanvaihtovehkeet ja moponkorjausvehkeitä. Hätävaraksi ehkä vitosen kannu bensalle vaikkakin noilla isoilla tankeilla melko pitkälti ajaa. Vaimon mopo on täysin vakio joten menee miltei bensan hajulla. Molemmissa mopoissa on uudehkot nappulat alla joten niillä mennään. Karttana lie toiminee OSM jonka tarkkuuden olen omilla reissuillani todennut koko lailla riittäväksi. Yandexin kartat lisäksi ladattuna offline-tilassa käytettäväksi.

Heinäkuun 5. päivä oletettavasti ajellaan Tohmajärven lähistölle ja 6.7 rajasta yli. Tuskin tästä mikään mielenkiintoinen reissukertomus tulee mutta aina kun pitää uutta kokeilla niin kertoillaan nyt tällä kertaa julkisesti jotain kun vaikkapa taannoisesta Mongolian reissusta ei tullut kirjoiteltua.

Matti
Viimeksi muokannut MTRO, To Kesä 08, 2017 12:27 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
-jn-
Viestit: 549
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 10:30 am
Pyörä: SE/EXC350/GS
Paikkakunta: Belgium

Re: Parisuhdetesti Murmanskiin

Viesti Kirjoittaja -jn- »

Terve

Me ajellaan ensi viikonloppuna sun reitin alkupätkä Kostamuksesta - Wärtsilään , käydään vain matkalla katsomassa Enduro kisoja Jessoilassa .

Vielä harkinnassa ajetaanko pois Tolvajärven kautta kun ollaan liikkeellä "isoilla" pyörillä.

Meiltä ainakin aikaisemmin on tarkistettu paperit Porozerolla ,samoin Wärtsilässä kun on ajettu Jänisjärven kautta Tolvajärvelle .

terv. -jn-
Tärkeintä ei ole päämäärä vaan liike ....

mopokuvia http://www.hobby.pic.fi/
Avatar
Happi
Viestit: 2808
Liittynyt: Ti Syys 28, 2004 7:42 am
Pyörä: 690ER
Paikkakunta: Pori

Re: Parisuhdetesti Murmanskiin

Viesti Kirjoittaja Happi »

http://www.matkaendurot.net/phpBB3/view ... =1&t=37801

Tuolta voi lukea juttua Umbajärven kierrosta. Sieltä löytyy myös linkki reissuvideoon.

Happi
-------------------------------------------
https://www.youtube.com/user/Happi4965/videos
Aatos
Viestit: 340
Liittynyt: Ti Touko 25, 2010 11:57 am
Pyörä: Moto Guzzi Cali III, Yamaha Tenere 660

Re: Parisuhdetesti Murmanskiin

Viesti Kirjoittaja Aatos »

Pariviikkoa sitten ajoin Imatralta Sortavalaan. Käytiin Rintalassa joka ihan rajan pinnassa. Tiellä tarkastus piste. Ennen tarkastus pistettä rajavalvonta pysäyttivät ja kysyivät matkasuunnitelmat. Sama siinä tarkastuspisteellä. Passien tarkastukset ja pari puhelua soittivat. Senjälkeen toivottivat hyvää matkaa. 10 pyörän jono. Pohjoisempana myös joskus ovat tarkastaneet paperit ilman kummempaa draamaa. Hyvää matkaa.
Avatar
Mika TA-91
Viestit: 1390
Liittynyt: Ti Syys 28, 2004 1:22 pm
Pyörä: 790 Adventure R, EXC-F 250
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Parisuhdetesti Murmanskiin

Viesti Kirjoittaja Mika TA-91 »

Moi,

Kuulostaa aika tiukalta aikataululta etenkin jos majoitus pitää aina löytää sisätiloista. Teltta antaa kuitenkin vapautta pysähtyä tilanteen niin vaatiessa lähes silloin kuin haluaa. En ota kantaa mitä teltta vaatii lisäksi mukaan, joku nukkuu mielellään hangella ja on aamulla iskussa joku toinen taas vähänkin viluisen yön jälkeen ei seuraavana päivänä tee mitään. Ja jos pysyy isoilla teillä eikä riskeeraa pikkuteitä (= Venäjällä melkein tarkoittaaa että ajaa jotain muuta kuin Pietari-Murmanski pikatietä....) niin ei toki mikään ongelma.

Harri laittoikin linkin jo noihin Umbazero-järven itä puolen tarinoihin, GPS jälkiä voin haluttaessa laittaa jos pistät yv:tä.
Mika TA-91
Avatar
MTRO
Viestit: 326
Liittynyt: Ke Heinä 27, 2005 11:56 am
Pyörä: DR-Z 400 S
Paikkakunta: E-K

Re: Parisuhdetesti Murmanskiin

Viesti Kirjoittaja MTRO »

Kiitoksia vinkeistä. Happi-nimimerkin linkittämän ketjun olinkin havainnut mutta silmäillyt turhan nopeasti huomatakseni Kirovskin alueen tarinan.

Ainahan liian tiukalla etukäteissuunnittelulla ajaa itseään kiireeseen ja siitä epämiellyttäviä kokemuksia on. Telttaa kyllä jo eilen hypistelin joten melko todennäköistä sen mukaanlähtö on.

Värtsilästä ylöspäin reitti on tuttua jonkin matkaa. Venäjällä se vaan kun ei merkitse juuri mitään kun tiet ovat niin alttiita sääolojen muutoksille.

Hyvää reissussa on, että siihen on aikaa käytettävissä tarpeen vaatiessa jopa kaksikin viikkoa joten suunnitelman muutoksille on varaa.

Matti
Avatar
Kallet
Viestit: 285
Liittynyt: Ke Helmi 09, 2011 5:34 pm
Pyörä: 690 RALLY RAID
Paikkakunta: Kajaani
Viesti:

Re: Parisuhdetesti Murmanskiin

Viesti Kirjoittaja Kallet »

SAttuuko matka 16-12.7.2017 väliselle ajalle. Joutuu rekisteröitymään heti ensimmäisenä yönä... Suojärvellä ja Mujejärvellä ahkeraa papereiden tarkastusta, nimimerkillä kokemusta..Molemmissa kaupugeissa rekisteröinti mahdollisuus hotellissa.

Tuolta lopusta lisätietoa:


http://www.finland.org.ru/public/defaul ... ntid=86957

Kalle
Avatar
juvander
Viestit: 1741
Liittynyt: Su Elo 16, 2009 8:05 pm
Pyörä: BMWR1250GSA,KTM690EnduroR
Paikkakunta: Espoo

Re: Parisuhdetesti Murmanskiin

Viesti Kirjoittaja juvander »

Kallet kirjoitti:SAttuuko matka 16-12.7.2017 väliselle ajalle. Joutuu rekisteröitymään heti ensimmäisenä yönä... Suojärvellä ja Mujejärvellä ahkeraa papereiden tarkastusta, nimimerkillä kokemusta..Molemmissa kaupugeissa rekisteröinti mahdollisuus hotellissa.

Tuolta lopusta lisätietoa:


http://www.finland.org.ru/public/defaul ... ntid=86957

Kalle
Kannattaa tietysti lukea tuo ajatuksella ja kerrata mihin sitä olikaan menossa:
Rekisteröintiä koskevaa määräaikaa on muutettu ajalle 1.6.-12.7.2017: Moskovaan, Pietariin, Kazaniin ja Sotshiin matkustavat ulkomaalaiset on rekisteröitävä yhden vuorokauden sisällä maahantulosta Venäjän maahanmuuttoviranomaisille
https://www.juvander.me/ilpo
AL-AND-AM-A-AZ-B-BIH-BG-HR-CZ-DK-EST-FIN-F-FL-GE-D-GR-H-IR-I-KZ-KS-RKS-LV-LT
M-MK-MD-MC-MGL-MNE-MA-NL-N-PL-P-RO-RUS-SRB-SK-SLO-E-S-CH-TJ-TR-TM-UA-USA-UZ
Avatar
Kallet
Viestit: 285
Liittynyt: Ke Helmi 09, 2011 5:34 pm
Pyörä: 690 RALLY RAID
Paikkakunta: Kajaani
Viesti:

Re: Parisuhdetesti Murmanskiin

Viesti Kirjoittaja Kallet »

Sen kun vittuilet , mutta voimassa koko itärajalla.
Avatar
juvander
Viestit: 1741
Liittynyt: Su Elo 16, 2009 8:05 pm
Pyörä: BMWR1250GSA,KTM690EnduroR
Paikkakunta: Espoo

Re: Parisuhdetesti Murmanskiin

Viesti Kirjoittaja juvander »

Kallet kirjoitti:Sen kun vittuilet , mutta voimassa koko itärajalla.
Asenne kohdillaan :!: Hyvää päivän jatkoa vaan sinnekin :o
https://www.juvander.me/ilpo
AL-AND-AM-A-AZ-B-BIH-BG-HR-CZ-DK-EST-FIN-F-FL-GE-D-GR-H-IR-I-KZ-KS-RKS-LV-LT
M-MK-MD-MC-MGL-MNE-MA-NL-N-PL-P-RO-RUS-SRB-SK-SLO-E-S-CH-TJ-TR-TM-UA-USA-UZ
Avatar
Kallet
Viestit: 285
Liittynyt: Ke Helmi 09, 2011 5:34 pm
Pyörä: 690 RALLY RAID
Paikkakunta: Kajaani
Viesti:

Re: Parisuhdetesti Murmanskiin

Viesti Kirjoittaja Kallet »

YV:nä voin kertoa asiasta enemmän haluaville.
Avatar
jonkko
Viestit: 3693
Liittynyt: To Elo 03, 2006 9:55 pm
Pyörä: KTM 640 Adventure
Paikkakunta: Pargas

Re: Parisuhdetesti Murmanskiin

Viesti Kirjoittaja jonkko »

Kallet kirjoitti:Sen kun vittuilet , mutta voimassa koko itärajalla.

Misä oli tää iso peukku hymiö?


Itse luotan paljon enemmän alan mieheen kun mieheen joka on tehnyt alan itsensä ympäri :mrgreen:
Avatar
-jn-
Viestit: 549
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 10:30 am
Pyörä: SE/EXC350/GS
Paikkakunta: Belgium

Re: Parisuhdetesti Murmanskiin

Viesti Kirjoittaja -jn- »

Hei

Koko Itäraja on raja vyöhykettä , eli läpi ajo sallittu, mutta majoittuminen vaatii vähintään hotelli varauksen tai jopa vyöhykeluvan , se miten rajaviranomaiset tulkitsee yöpymisen vaihtelee aluettain erittäin paljon ,suuri maa suuret toleranssit :D


terv. -jn-
Tärkeintä ei ole päämäärä vaan liike ....

mopokuvia http://www.hobby.pic.fi/
ptr
Viestit: 135
Liittynyt: Ma Tammi 17, 2005 11:53 pm
Pyörä: 690 R

Re: Parisuhdetesti Murmanskiin

Viesti Kirjoittaja ptr »

Moro

Juvander jakaa oikeaa infoa.
Huhun mukaan liittyy ensi vuoden world cup iin.

ptr
Avatar
-jn-
Viestit: 549
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 10:30 am
Pyörä: SE/EXC350/GS
Paikkakunta: Belgium

Re: Parisuhdetesti Murmanskiin

Viesti Kirjoittaja -jn- »

Hei

Viime viikonloppuna meiltä tarkistettiin passit Suojärvellä kun oltiin syömässä Traktirissa , erittäin ystävllinen kaveri otti vain kuvat passeista ja viisumeista älypuhelimella :D
ja kysyi mistä tullaan ja minne mennään ja toivotti hyvää matkaa. :)

terv. -jn-
Tärkeintä ei ole päämäärä vaan liike ....

mopokuvia http://www.hobby.pic.fi/
Vastaa Viestiin