Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
Valvojat: Jukka, Moderaattorit
-
- Viestit: 62
- Liittynyt: Su Heinä 14, 2013 10:37 pm
- Pyörä: Kawasaki 650
- Paikkakunta: Länsi-Vantaa
Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
Meillä vaimo kokkaa. Pääsääntöisesti näin. En oikeen ehdi kun kaljan ottaa jääkaapista kun vaimo on jo loihtinut mitä milloinkin. Hyvä näin, ehtii enemmän tuunata muuta mukavaa. Mutta pari juttua on ihan mun omaa erikoisalaa:
Teen seafood-risoton. Siksi koska jos en itse tee, niin en sitä milloinkaan saisi. Tämä on sellainen jossa pitää pyytää kaverit avuksi syömään, kun meillä muut on aika huonoja tällaista seafood kamaa syömään. Olen sen verran yksinkertaistanut, että siinä on selkeesti: mustekalarenkaita, seiti- tai lohikuutioita, isoja katkarapuja ja simpukoita (suolaliemi). Makua lisää pippuri, valkosipuli, sipuli ja tujaus kuivaa valkoviiniä. Muun valmistusohjeen löytää netistäkin.
Seafood paketteja saa valmiinakin kaupasta mutta jos laitan sitä kaikkein pienintä mustekalaa ja äyriäisiä, niin jää aika monella syömättä. Jotenkin tuo oma versio selkeimmillä lisukkeilla on vaan toimivampi ja makua kuitenkin on samalla tavalla - ehkä jopa paremmin.
Voileipäkakut; nämä on kivoja. Maistuu hyvälle kylmän oluen kanssa. Etenkin perjantai-iltaisin tuollaista on kiva väsätä, saahan siinä lasillisen jos toisenkin otettua ihan vaan luovuuden varmistamiseksi.
Graavilohi-ruisleipä; juu tämäkin on oikein sopiva pikkunälkään. Joku ruisleipäpala, siihen kiinni wasabi-tahnaa hieman, päälle normaali levite (Becel, voi..?), siihen graavilohiviipaleet ja pikku ripaukset sitruunaa/limettiä. Päälimmäiseksi pari viivaa majoneesia tuubista. A vot! Huuhdellaan kylmällä oluella.
Pari tuollaista auttaa kestämään yön yli.
Muuten pysyn kaukana keittiöstä.
Teen seafood-risoton. Siksi koska jos en itse tee, niin en sitä milloinkaan saisi. Tämä on sellainen jossa pitää pyytää kaverit avuksi syömään, kun meillä muut on aika huonoja tällaista seafood kamaa syömään. Olen sen verran yksinkertaistanut, että siinä on selkeesti: mustekalarenkaita, seiti- tai lohikuutioita, isoja katkarapuja ja simpukoita (suolaliemi). Makua lisää pippuri, valkosipuli, sipuli ja tujaus kuivaa valkoviiniä. Muun valmistusohjeen löytää netistäkin.
Seafood paketteja saa valmiinakin kaupasta mutta jos laitan sitä kaikkein pienintä mustekalaa ja äyriäisiä, niin jää aika monella syömättä. Jotenkin tuo oma versio selkeimmillä lisukkeilla on vaan toimivampi ja makua kuitenkin on samalla tavalla - ehkä jopa paremmin.
Voileipäkakut; nämä on kivoja. Maistuu hyvälle kylmän oluen kanssa. Etenkin perjantai-iltaisin tuollaista on kiva väsätä, saahan siinä lasillisen jos toisenkin otettua ihan vaan luovuuden varmistamiseksi.
Graavilohi-ruisleipä; juu tämäkin on oikein sopiva pikkunälkään. Joku ruisleipäpala, siihen kiinni wasabi-tahnaa hieman, päälle normaali levite (Becel, voi..?), siihen graavilohiviipaleet ja pikku ripaukset sitruunaa/limettiä. Päälimmäiseksi pari viivaa majoneesia tuubista. A vot! Huuhdellaan kylmällä oluella.
Pari tuollaista auttaa kestämään yön yli.
Muuten pysyn kaukana keittiöstä.
- gixxerman
- Viestit: 4786
- Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 5:57 pm
- Pyörä: 4xtohtori
- Paikkakunta: Keski-Suomi
Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
Siitä pitäisi syntyä. Pullo on kokin voitelua varten
Mä tulen kaukaa,kauas menenkin,jää taakse asfaltin pätkä,ja silloin tiedän sen,mä riippuvainen ole en,kun tiellä luukutan prätkää.(Hannele Suominen)
- gixxerman
- Viestit: 4786
- Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 5:57 pm
- Pyörä: 4xtohtori
- Paikkakunta: Keski-Suomi
Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
Palvikinkku,nam
Mä tulen kaukaa,kauas menenkin,jää taakse asfaltin pätkä,ja silloin tiedän sen,mä riippuvainen ole en,kun tiellä luukutan prätkää.(Hannele Suominen)
- Lakupilotti
- Viestit: 1562
- Liittynyt: Ke Tammi 12, 2005 7:36 pm
- Pyörä: Laku
- Paikkakunta: Päntäne
Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
Minä kypsensin tänä vuonna kinkun keittämällä, kuorrutus uunissa. Minä-muoto siksi, että rouva olisi halunnut paistaa uunissa. Tuli kyllä niin mehevää ja mureaa, ettei ikinä ennen. Lopputuloksesta ei pysty päättelemään, onko köntsä keitetty vai paistettu.
Se ongelma keittämisessä on, että pitäisi olla kylpytynnyri tai vähintään kotapata, että saisi jonkin kokoisen kinkun mahtumaan. Kolomekiloinen nippa nappa mahtui kymmenen litran kattilaan upoksiin.
Se ongelma keittämisessä on, että pitäisi olla kylpytynnyri tai vähintään kotapata, että saisi jonkin kokoisen kinkun mahtumaan. Kolomekiloinen nippa nappa mahtui kymmenen litran kattilaan upoksiin.
Make & Laku
Where ever you go, there you are !
Where ever you go, there you are !
-
- Viestit: 8367
- Liittynyt: Su Huhti 03, 2011 12:50 pm
- Pyörä: pyörätön
- Paikkakunta: Kehä III länsirajalla
Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
Mökkiä lämmitelty ja takan hiilloksessa valmistui lounaaksi puolisen kiloa silakka fileitä, kaveriksi aurajuusto kermaperunat keittiön hellan uunissa ja lisukkeena pakastepussillinen sekavihanneksia. Palan painikkeena lumihanki kylmä koskenkorva ja jälkkäriksi iso lasillinen Stroh kermalikööriä, nam
Innolla odotan että pääsee iltapalan kimppuun, saunan ja hangessa pyöriskelyn jälkeen hellan uunissa haudutettua kasvisgratiinia ja naudan filettä. Muu perhe ei koskaan halua osallistua mökin lämmitykseen joten mä joudun hemmottelemaan itteäni ihan yksin, haittaakse? Ei mua ainakaan
Kai se pitää yöksi laittaa karjalanpaisti uuniin hautumaan että porukat saa huomenna sapuskaattoria kun tulee mökille. Jos ei kelpaa niin saa tyytyä kämppäriin
Innolla odotan että pääsee iltapalan kimppuun, saunan ja hangessa pyöriskelyn jälkeen hellan uunissa haudutettua kasvisgratiinia ja naudan filettä. Muu perhe ei koskaan halua osallistua mökin lämmitykseen joten mä joudun hemmottelemaan itteäni ihan yksin, haittaakse? Ei mua ainakaan
Kai se pitää yöksi laittaa karjalanpaisti uuniin hautumaan että porukat saa huomenna sapuskaattoria kun tulee mökille. Jos ei kelpaa niin saa tyytyä kämppäriin
Kylätason kurapyöräilijä.
Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
Jälkiuuni ruisleipää ja siihen päälle reiluhko sivallus voita,mätitahnaa,jalopeeno viipaleita,makkaraa ja juustoa ja juomaksi kylmää maitoa...ah että on hyvää!
-
- Viestit: 8367
- Liittynyt: Su Huhti 03, 2011 12:50 pm
- Pyörä: pyörätön
- Paikkakunta: Kehä III länsirajalla
Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
Tänään ei kokattu mitään mutta kävin siskon ja hänen miehen 60v synttäreillä missä heidän poika oli grillin ääressä. Siellä tirisi Harjun makkaratehtaan makkaroita eli hänen oman firman tuotteita, kävin sitten kaikki mukana olleet makkarat läpi lisukkeilla ja ilman. Harvemmin on tullut syötyä 7 eri makkaraa yhdeltä istumalta. Siihen jumalaisen hyvää täytekakkua päälle jota piti tietenkin hakea ainakin kerran lisää
Nyt voi sanoa että on kylläinen olo
Mä ainakin tiedän mitä laitan seuraavalla kerralla grilliin kun meen mökille, on aikamoinen maku- ja laatuero isojen tehtaiden bulkkimakkaroihin.
Nyt voi sanoa että on kylläinen olo
Mä ainakin tiedän mitä laitan seuraavalla kerralla grilliin kun meen mökille, on aikamoinen maku- ja laatuero isojen tehtaiden bulkkimakkaroihin.
Kylätason kurapyöräilijä.
- _JPA_
- Viestit: 665
- Liittynyt: Ke Loka 15, 2014 11:58 am
- Pyörä: 2019 KTM 690 Enduro R
- Paikkakunta: Keski-Suomi
Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
Koheltaja kirjoitti:Perunoita keittelin...
Josko ensi kerralla aromipesässä leppoisa haudutus?
- Lakupilotti
- Viestit: 1562
- Liittynyt: Ke Tammi 12, 2005 7:36 pm
- Pyörä: Laku
- Paikkakunta: Päntäne
Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
Laitoin kilon herneitä likoon. Herkullista ja halpaa evästä tiedossa huomenna. Yksinkertaiset ruuat ovat siitä hyviä, että säästyy aikaa ajamiseen.
Make & Laku
Where ever you go, there you are !
Where ever you go, there you are !
-
- Viestit: 8367
- Liittynyt: Su Huhti 03, 2011 12:50 pm
- Pyörä: pyörätön
- Paikkakunta: Kehä III länsirajalla
Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
Joo, pitää varovasti kurkata miten leppoisalla tuulella meidän aromipesä on..._JPA_ kirjoitti:Josko ensi kerralla aromipesässä leppoisa haudutus?
Kylätason kurapyöräilijä.
Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
Yksi suosikkini on kaalisoppa.
Puoli kattilallista vettä, sianlihaa, puolikas kaali, sipuli ja muutama peruna. Mausteeksi kokonaisia pippureita, suolaa ja reilu töräys siirappia. Lihoille ruskistus, raaka-aineet sekaisin ja muutaman tunnin hidas keittely. Ei haittaa vaikka menisi pidempäänkin.
Puoli kattilallista vettä, sianlihaa, puolikas kaali, sipuli ja muutama peruna. Mausteeksi kokonaisia pippureita, suolaa ja reilu töräys siirappia. Lihoille ruskistus, raaka-aineet sekaisin ja muutaman tunnin hidas keittely. Ei haittaa vaikka menisi pidempäänkin.
- Sottapytty
- Viestit: 864
- Liittynyt: La Maalis 10, 2007 5:37 pm
- Pyörä: BMW G650XChallenge
- Paikkakunta: Eteläinen Suomi
Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
Naudan Picanha. Eli, lehmän hännänheilutuslihas sieltä selän päältä.
Ensin grillissä rasvapuoli alaspäin n. puolisen tuntia, jotta 1,5cm. paksu läski alkaa sulaa, sitten muutamaksi tunniksi leppäloimusavustukseen.
Voe hyvää päevää kun on mainiota tavaraa! Verevä pehmeä paahtopaistimainen meininki, mutta lisänä upea rasvan pehmentämä täyteläinen maku!
n. 2 kg. pala. Kypsennyslämpötila n. 80-90C/muutama tunti. Kunnes lihan sisälämpö on n. 51C.
Pahoittelen lihaa halventavia huonoja kännykkäkuvia.
Ensin grillissä rasvapuoli alaspäin n. puolisen tuntia, jotta 1,5cm. paksu läski alkaa sulaa, sitten muutamaksi tunniksi leppäloimusavustukseen.
Voe hyvää päevää kun on mainiota tavaraa! Verevä pehmeä paahtopaistimainen meininki, mutta lisänä upea rasvan pehmentämä täyteläinen maku!
n. 2 kg. pala. Kypsennyslämpötila n. 80-90C/muutama tunti. Kunnes lihan sisälämpö on n. 51C.
Pahoittelen lihaa halventavia huonoja kännykkäkuvia.
"Ikuisuus projekti"
viewtopic.php?f=8&t=6369&st=0&sk=t&sd=a
viewtopic.php?f=8&t=6369&st=0&sk=t&sd=a
Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
Vähän kun aikoinaan omat vanhemmat teki tomaattimuikkusäilykkeitä. Yksi purkki vuoti ja tukki yöllä painekattilan ylipaineventtiilin. Tuho ei ollut ihan tuollaista, mutta tomaattimuikkua oli aika laajalti keittiötä kun pannu poksahti. Hella kesti, mutta liesituuletin lähti..Koheltaja kirjoitti:Perunoita keittelin...
Itse aloittelin sunnuntaina grillikautta ja käristin ribsejä ja purilaisia. Ribsit tietty ensin paistopussissa haudutettu ja grillissä päälle sopivan savuisaa BBQ-soossia. Mun puolesta saisi kesä jo tulla. Ei vaan ymmärrä miten nuo ribsit on jotain kympin/kilo, kun ulkofilettä saa jollain 7 eurolla. Pitänee ottaa oma sika..
Neljä vaihdetta riittää.
Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
Onneksi joulu on jo ohi, kylmäsavulohi-smetanapizzaa leivinuunissa...