Mp -alan taantuma

Yleistä keskustelua enduroista

Valvojat: Jukka, Moderaattorit

Avatar
Juhana
Viestit: 2355
Liittynyt: Ke Loka 04, 2006 1:56 pm
Pyörä: Yamaha XTZ-900,DR-350
Paikkakunta: Eura,Loei

Re: Mp -alan taantuma

Viesti Kirjoittaja Juhana »

vaikeaa on,ikävä,että nakkilalla menee heikosti,kun oon ketjut ja rattaat ostanu sieltä,kunnon ollu hyllys aina.Ainoo lohtu on ,et pankeilla menee vielä huonommin,Tossa harjavallassa nordea ensin vähensi porukkaa yhteen kassaneitiin,sitten seuraavaks oli kassa auki enää 10-13, viimeviikolla kävin pistään rahaa tilille,niin kirjoitti kuitin käsin,ja löi leiman :shock: :mrgreen: Valitteli,kunnei tietsikat toiminut,näkyis kyllä tilillä myöhemmin....Seuraavaksi vissiin säästökirjat takaisin;vai hilpaseeko laarin vartija loppurahojen kanssa livohkaan :lol:
Peltsi
Viestit: 2826
Liittynyt: To Loka 14, 2004 9:13 pm
Pyörä: Tunturi
Paikkakunta: Oulu

Re: Mp -alan taantuma

Viesti Kirjoittaja Peltsi »

Käsittääkseni kuitenki sillä erolla pankkeihin että ne tekee tulosta ja vähentävät väkeä vain tulosta parantaakseen.
Paskapuhetta, mutta uskon.
Avatar
DOMI
Viestit: 965
Liittynyt: La Touko 17, 2008 11:08 am
Pyörä: XT660Z Tennari -09, NX650-95 ja CBX1000
Paikkakunta: Anjala

Re: Mp -alan taantuma

Viesti Kirjoittaja DOMI »

Juhana kirjoitti:vaikeaa on,ikävä,että nakkilalla menee heikosti,kun oon ketjut ja rattaat ostanu sieltä,kunnon ollu hyllys aina.Ainoo lohtu on ,et pankeilla menee vielä huonommin,Tossa harjavallassa nordea ensin vähensi porukkaa yhteen kassaneitiin,sitten seuraavaks oli kassa auki enää 10-13, viimeviikolla kävin pistään rahaa tilille,niin kirjoitti kuitin käsin,ja löi leiman :shock: :mrgreen: Valitteli,kunnei tietsikat toiminut,näkyis kyllä tilillä myöhemmin....Seuraavaksi vissiin säästökirjat takaisin;vai hilpaseeko laarin vartija loppurahojen kanssa livohkaan :lol:
Haminassa Nordea ei enää käsittele rahaa. Osuuspankissa tuo 10-13 palveluaika. Rahaa vaihdetaan vain pankin asiakkaille, joten turistit turvautuu rajakaupungissa Venäläis omisteisiin kalakauppoihin ja Robinhood tavarataloon, joissa käy ja vaihtuu ruplat.
Hienosti hoidetaan turismia. Molemmat pankit vähentää väkeä, yrittää myydä vakuutuksia ja tietysti tekee hyvää tulosta :o
Koheltaja
Viestit: 8367
Liittynyt: Su Huhti 03, 2011 12:50 pm
Pyörä: pyörätön
Paikkakunta: Kehä III länsirajalla

Re: Mp -alan taantuma

Viesti Kirjoittaja Koheltaja »

Peltsi kirjoitti:Käsittääkseni kuitenki sillä erolla pankkeihin että ne tekee tulosta ja vähentävät väkeä vain tulosta parantaakseen.
Valitettava tosiasia on se että kyseessä on tämän päivän trendi. Ei riitä että tehdään tulosta vaan sitä pitää saada kasvatettua, jos kaikki muut keinot on jo käytetty niin sen jälkeen irtisanotaan työntekijöitä. Irtisanomisten jälkeen joko ulkoistetaan palvelu halvimmalle alihankkijalle tai palkataan tilalle halvempaa työvoimaa. Työntekijän arvo ei ole ammattitaidossa ja osaamisessa vaan numeroina paperilla.

Näin kävi meidän ryhmälle, kaikille kenkää vaikka ryhmä tahkosi vuodesta toiseen hyvää tulosta firmalle.
Kylätason kurapyöräilijä.
Avatar
Creature
Viestit: 507
Liittynyt: Su Marras 07, 2004 1:56 am
Pyörä: Suzuki DR 800
Paikkakunta: Espoo

Re: Mp -alan taantuma

Viesti Kirjoittaja Creature »

Juurikin näin jälleen. Merkittävä muutos kulttuurissa on just tämä, että yrittäjälle ei enää riitä perus toimeentulo vaan yrittämisen tarkoitus on rikastua. On siinä suorittamisen taakkaa kerrakseen. Jos ei onnistu lyhyessä ajassa niin antaa olla. En todellakaan usko, että kotimaisen suosiminen mitään pelastaa tällä alalla. Joillain aloilla varmaankin vaikutusta, mutta silloinkin usein niitä syitä lopettaa ja supistaa löydetään muista tekijöistä. Ja ei asiat tosiaan ole niin musta-valkoisia, on niissä vähän harmaata joukossa.

Vaikkei olisi sitä paljon puhuttua elämänhallintaakaan niin sinne lompakkoon katsominen herättää väkisin. Keskivertojampallakin on rahalle muuta käyttöä tällaisena aikana, että sori nyt vaan mp-kauppiaat. Hoidetaan asuminen (velat) ja jääkaapin täyttö ensin ja katellaan sitten.

Tää on tätä toistoa, mutta kertaus on...
Joh. 3:16

Solifer Export > Tunturi Tiger Aqua > Solifer Speed > Suzuki RG 125 > KTM GS 125 > Yamaha TDR 250 > Suzuki DR 650 RS > Suzuki VS 1400 Intruder > Suzuki DR 800S
Koheltaja
Viestit: 8367
Liittynyt: Su Huhti 03, 2011 12:50 pm
Pyörä: pyörätön
Paikkakunta: Kehä III länsirajalla

Re: Mp -alan taantuma

Viesti Kirjoittaja Koheltaja »

Lisätään vielä että kun tämä trendi on päällä niin uudelleentyöllistyminen on erittäin haasteellista, paitsi jos suostuu tekemään töitä nakkipalkalla joka ei kata edes normaalin elämisen kuluja, harrastuksista puhumattakaan.

Enkä ole ainoa tässä tilanteessa oleva, harrastekauppoihin ei jää moneen vuoteen muuta kannettavaa kun kura saappaissa.
Viimeksi muokannut Koheltaja, Ma Joulu 01, 2014 1:17 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kylätason kurapyöräilijä.
Avatar
Creature
Viestit: 507
Liittynyt: Su Marras 07, 2004 1:56 am
Pyörä: Suzuki DR 800
Paikkakunta: Espoo

Re: Mp -alan taantuma

Viesti Kirjoittaja Creature »

Aivan, ja vielä kun laskee irtisanottujen ym työttömien määrän, niin saattaa jopa joillekin jo välähtää viimein mieleen kysymys, että mihinkäs töihin nämä kaikki sitten tungetaan kun ei ole niitä paikkojakaan. Helpointa eli vähiten ymmärrystä ja taitoa vaativaa on huutaa suureen ääneen, että töihin siitä. Ja jotta saadaan asia aiheeseen sopivaksi niin ajatellaan vaikka niitä mp-liikkeiden myyjiä. Kumma on jos on haluja alkaa alan yrittäjäksi.
Joh. 3:16

Solifer Export > Tunturi Tiger Aqua > Solifer Speed > Suzuki RG 125 > KTM GS 125 > Yamaha TDR 250 > Suzuki DR 650 RS > Suzuki VS 1400 Intruder > Suzuki DR 800S
THA
Viestit: 3711
Liittynyt: Pe Touko 04, 2007 10:07 am
Pyörä: Yamaha ja TM
Paikkakunta: Lempäälä
Viesti:

Re: Mp -alan taantuma

Viesti Kirjoittaja THA »

Koheltaja kirjoitti: Toki osan voi tilata puhelimella paikallisesta kaupasta, mutta kun puhelimeen ei vastata. Kolme kertaa syksyn aikana olen tarvinut Yamahan varaosan, jokaisella olen soittanut useamman kerran paikalliseen Yamaha Centeriin mutta kukaan ei ole vastanut varaosapuolella puhelimeen.
Tampereellakin sama tilanne, soittavat toki takaisin. Pari kertaa käynyt hakemassa osan ja kotimatkalla tulee se soitto. Toisaalta sähköpostiin vastataan todella hyvin, nopeammin siten saanut vastauksen kuin puhelimella. Ja onhan noi varaosat yamaha-motor -sivuilla, se vaan kun ei ole hintoja, verkkokauppapohjakin olisi siis valmiina.
Enpä kuitenkaan lähtisi ulkomailta tilaamaan. Palvelu on todella nopeaa, taas tuli viikonloppuna osatarvetta WR:ään eli vesipumpun koppa päreiksi, eilen tilattu uusi ja tänään klo 14-15 välillä tulee taas viesti että noudettavissa olisi. Jos Vantaalla ahdistaa niin tilaa Tampereelta, olishan se sulla sit lähipostissa kummiskin jo huomenna (toki kannattaa kysyä ehtiikö ne ajoissa postiin vai meneekö siihen 3. päivään tilauksesta).

En usko että MP-alalla on kyse mistään rikastumisesta, vaan suurin osa firmoista sinnittelee kannattavuusrajalla. Vähän faktaakin on, eli tullut vilkuiltua tilinpäätöstietoja silloin tällöin. Eikä esim. RBSC ollu heikoimpia, toki kun yrittäjä ei ole maksanut itselleen palkkaa/on ollut mahdollisuus olla maksamatta, kaunistuu luvut.
- tieto vähentää tuskaa
- Yamaha WR 450 EFI - 120,3 kg
- TM 100jE "rin-tin-tin"
Koheltaja
Viestit: 8367
Liittynyt: Su Huhti 03, 2011 12:50 pm
Pyörä: pyörätön
Paikkakunta: Kehä III länsirajalla

Re: Mp -alan taantuma

Viesti Kirjoittaja Koheltaja »

Pitää seuraavalla kokeilla Tampereen Centeriä, mielummin ostan nippelit täältä jos ne saa yhtä nopeasti kun ulkomailta ja hinta pysyy 10% sisällä ulkomaan hinnoista.
Kylätason kurapyöräilijä.
Avatar
bisti
Viestit: 1514
Liittynyt: Ma Kesä 06, 2011 1:13 pm
Pyörä: KTM 350 EXC-F 2021
Paikkakunta: Vihti

Re: Mp -alan taantuma

Viesti Kirjoittaja bisti »

Lisää lopetusuutisia, MotoCenter sulkee ovensa: http://www.xracing.fi/yleista-alalta/uu ... -20160420/
Joskus tuntuu, ettei minulla ole mitään järkevää sanottavaa, mutta sanon siltikin aina jotain...
KTM 350 EXC-F -21
KTM 250 EXC Six Days -17 (ex)
KTM 350 EXC-F Six Days -15 (ex)
KTM 690 Enduro R -13 (ex)
Yamaha XT660Z Ténéré -09 (ex)
Yamaha DT125R -92 (ex)
Patukka
Viestit: 619
Liittynyt: To Elo 09, 2012 4:56 pm
Pyörä: BMW F650, BMW R1100S
Paikkakunta: Maailman Paras Kylä

Re: Mp -alan taantuma

Viesti Kirjoittaja Patukka »

bisti kirjoitti:Lisää lopetusuutisia, MotoCenter sulkee ovensa: http://www.xracing.fi/yleista-alalta/uu ... -20160420/
Eikä jää tähän, Kouvolassakaan ei Menokoneen lopetettua ole ainoatakaan moottoripyöräkauppaa..... Bemarinkin kohdalla tilanne on surkea, lähin kauppa on Tampereella ~160km joten ainoat järkevät varaosien hankintapaikat ovat..... Niin, Saksa ja Britannia kun niitä ei enää autovaraosamyynninkään kautta saa. Että terveisiä Heinolle, jäävät nekin killingit teiltä saamatta.
Harri Hemmilä
Viestit: 1233
Liittynyt: Pe Loka 26, 2007 11:15 pm
Pyörä: RT
Paikkakunta: Ylivieska

Re: Mp -alan taantuma

Viesti Kirjoittaja Harri Hemmilä »

Pitää toivoa että tää taantuma menis lähivuosina ohi niin olis ainakin uusille yrittäjille tilaa tällä alalla...
BMW f 650 Gs Dakar -01 ---> BMW f 800 Gs -08 ---> BMW R 1200 GS Lc 2013 ---> BMW R1100RT 1997
Avatar
Jokke Espoosta
Viestit: 744
Liittynyt: Ke Touko 02, 2012 8:32 am
Pyörä: Poljettava
Paikkakunta: Häme

Re: Mp -alan taantuma

Viesti Kirjoittaja Jokke Espoosta »

Vähän ehkä ilkeästi sanottu ja ymmärrän että kaikille tämä ei toimi, mutta en ainakaan itse koe usein saavani mitään lisäarvoa paikallisesta varaosakaupasta. Osat saa vähemmällä vaivalla ja yhtä nopeasti tilaamalla ulkomailta, kun ei monessa varaosaputkassakaan ole enää oikein mitään hyllyssä. Jos osat saisi heti käteen niin tätä palvelua varmaan tulisi käytettyä, mutta jos niitä kuitenkin tilataan ulkomailta niin helpompi ne on minun tilata suoraan kotiin kuin liikkeeseen ja hakea sieltä. Näin ollen varaosakaupan varaan ei ehkä kannata kovin paljon bisnestä laskea.

Taloustilanne kun on mitä on, niin eihän tuo pyöräkauppa kovin hyvin taida pyöriä. Harvassa on uuden pyörän ostajat, enkä usko että tilanne on ihan heti muuttumassa. Veikkaan ettei ole viimeinen lapun luukulle pistävä liike.
"Trying is the first step toward failure!"
-Homer Simpson
Exät: Honda XRV 650 Africa Twin RD03 -89 -> KTM 625 SXC -04
Avatar
mico
Viestit: 1366
Liittynyt: Ma Elo 22, 2011 10:28 pm
Pyörä: KTM 990 Dakar 30th edition
Paikkakunta: Pori

Re: Mp -alan taantuma

Viesti Kirjoittaja mico »

Jos porkkanan osista on kyse niin Motokeidas toimii kuin se junan kuuluisa vessa :lol:
Avatar
Jokke Espoosta
Viestit: 744
Liittynyt: Ke Touko 02, 2012 8:32 am
Pyörä: Poljettava
Paikkakunta: Häme

Re: Mp -alan taantuma

Viesti Kirjoittaja Jokke Espoosta »

mico kirjoitti:Jos porkkanan osista on kyse niin Motokeidas toimii kuin se junan kuuluisa vessa :lol:
No kommentti koski asiaa laajemminkin, mutta Motokeidasta pitänee kokeilla. Olen sen verran tuore porkkananomistaja, etten ole pahemmin ehtinyt/joutunut osia tilailemaankaan.

Motokeitaalla on ainakin tärkein asia kunnossa, eli verkkokaupasta näkee hinnat ja varastosaldot. Mun mielestäni sen tärkeyttä ei voi korostaa liikaa. Mun mielestä on aika 80-lukua jos pitää soitella kauppaan ja kysellä että onkohan teillä tätä ja millä hinnalla ja sitten odotella kun setä kaivelee varaston laatikoita ja arpoo hintaa. Näkisin että varaosakaupan tulevaisuus on toimivissa nettikaupoissa, ja niissä pärjää se jolla on hyvä verkkokauppa ja tavaraa hyllyssä. Lähinnä isoimmissa kaupungeissa _saattaa_ pärjätä muutenkin kuin verkkokaupalla, eikä Suomeen taida kovin montaa verkossakaan myyvää mahtua kun markkinat on aika pienet.
"Trying is the first step toward failure!"
-Homer Simpson
Exät: Honda XRV 650 Africa Twin RD03 -89 -> KTM 625 SXC -04
Vastaa Viestiin