Sadeasuista kokemuksia.

Kuskien ja pyörien varusteet

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Phav
Viestit: 580
Liittynyt: Su Touko 30, 2010 6:21 pm
Pyörä: R1200GS -09
Paikkakunta: Joensuu,Hammaslahti

Sadeasuista kokemuksia.

Viesti Kirjoittaja Phav »

Itellä on ajopukuna Alpinestarsin irrotettavalla sadekalvolla oleva ajopuku, no sen kalvon käyttö on hankalaa, ja lisäksi se ei pidä vettä :shock: .
Tilasin nyt itelleni sadehaalarin merkkiä Oxford. Onko kellään kokemusta tommosesta. http://www.xlmoto.fi/sadepuku-oxford-flouresoitu .
Aiemmin mulla oli Lidlin sadeasu, joka kyllä piti vettä, mutta oli aika hankala pukea, möin sen pois koska ajattelin noitten sadekalvojen pitävän vettä. Ja toinen seikka että kun viimekesänä satuttiin kunnon ukkosmyräkkään, ni ei ollu herkkua rueta tienpientareella asentelemaan noita puvun kalvoja paikoilleen.
Loud pipes save lives
-Pasi-
Syke
Viestit: 1604
Liittynyt: Ti Joulu 26, 2006 11:25 am
Pyörä: Ktm380, Yamaha Wr250f, Kona
Paikkakunta: Iitti

Re: Sadeasuista kokemuksia.

Viesti Kirjoittaja Syke »

Multa löytyy IXS:än sadehaalari. Pitänyt veden ulkopuolella ja mahtuu pieneen tilaan.
Ainakin Oxfordin kamppeet mitä on itellä ollut, ovat olleet hintansa väärtejä.
Braa-aab!
Avatar
tramp
Viestit: 366
Liittynyt: To Syys 03, 2009 2:50 pm
Pyörä: F 800 GS
Paikkakunta: Rauma

Re: Sadeasuista kokemuksia.

Viesti Kirjoittaja tramp »

Monet vannovat kaksiosaisen puvun käytännöllisyyteen. Seuraavaksi hankin sellaisen. Loppuu tuo haalarin kanssa "ventaaminen" Kaksiosaisen hyvä puoli on märkäkelillä ajo pelkästään housuilla ja nopea pukeminen.
Säkkijärvenpolkka on ihan hanurista!
Avatar
HessuL
Viestit: 285
Liittynyt: Ti Kesä 10, 2008 4:11 pm
Pyörä: R1200GS Rallye, R80GS
Paikkakunta: Etelä-Karjala

Re: Sadeasuista kokemuksia.

Viesti Kirjoittaja HessuL »

Enpä malta olla tarttumatta tähän, on niin herkullinen aihe :wink:

Ennen wanhaan oli olemassa (nahkainen)ajopuku ja sen päälle tarvittaessa puettava sadepuku. Kaikki (?) muistanevat sen ajan kun paras tapa ehkäistä uhkaava sade oli pysähtyä ja vääntelehtiä sadekamppeet päälle heti ensimmäisen pilven ilmaannuttua taivaalle ja ajella sitten niin pitkään auringonpaisteessa kunnes tuli tarpeeksi kuuma ja oli aika riisua puku takaisin tarakalle. Ja tietysti sen kortongin jättäminen kotiin tiesi varmaa kastumista täysin ennusteiden vastaisesti ilmestyneen ukkoskuuron kourissa :lol:

No sitten -80 luvulla keksittiin kaiken mullistava (ja tolkuttomasti maksanut) Gore-tex ja katso - tarvetta erilliselle sadepuvulle ei äkkiä ollutkaan! Itse aloitin harrastuksen vasta tuossa vaiheessa mutta silloin(kin) persaukisena ei kunnon Goreihin ollut varaa ja tutustuin vain tuohon perinteiseen tapaan kastua/kuivua.

Vuosikymmenet vaihtuvat ja nyt kaiken maailman "halvat" ja vuotavat kopiot kalvosta ovat pikku hiljaa romuttaneet kalvovehkeiden mainetta niin paljon että perinteinen sadepuku "löydetään" uudestaan :lol:

Itseäni on eniten huvittanut tuo kalvojen virittely milloin mihinkin osaan kangasta; sitä on käytetty milloin heti pintakankaan alla, milloin jossain välissä ja nyt kaikista hulluimmassa paikassa eli alimpana ihoa vasten. Ja kun sen hengittävyys (joka piti olla sen loistavin ominaisuus) ei sitten olekaan riittävä, tehdään siitä irrotettava sisäpuku; eli ollaan palattu pikkuhiljaa lähtöruutuun, sillä erotuksella että nyt sen pukeminen tien reunassa vaatii jo koko vaatekerran riisumisen :P Mahtaa näyttää ohi kulkevista koteloihmisistä hauskalta kun bussikatoksessa pyllistellään "Approved by Gore-tex" kalsareissa :P :P

MUTTA paras myyntimiehen keksintö on mielestäni ollut erään saksalaisen valmistajan Adventure-puku, jota kuulin viime kesän GS-meetingissä kehuttavan. Siellä kun ovat keksineet aivan loistavasti istuvan, suojaavan ja hengittävän puvun joka ei sitten sellaisenaan pidä vettä! Mutta ei hätää, pakettiin tuleekin mukana ERILLINEN kuoriasu, joka sitten sateen sattuessa ängetään perinteitä kunnioittaen sen istuvan, suojaavan ja hengittävän katu-uskottavan puvun päälle. Tuntuuko tutulta? Kyllä vaan, mutta suurin ero alkuperäiseen nahkapuku plus sadepuku versioon verrattuna on sen noin kahden tuhannen (kyllä, 2000) euron hintalappu :shock: :shock: Että on siinä "sadepuvulla" hintaa, jakoi tuon summan sitten miten tahansa kaksien housujen ja kahden takin kesken...

Mutta joo, joo, laatu maksaa, köyhät valittaa, halvalla ei saa hyvää jne. jne. mutta jotenkin tuntuu että nyt on keksitty kottikärryn pyörä uudelleen mutta hinnoiteltu se formulan renkaan mukaan :wink:
Sora/lumipyöräilijä

"Boxerin valinta ei merkitse lyhytaikaisten muotivirtausten perässä juoksemista, vaan se tehdään tietoisina ihmisen ja moottoripyörän välisestä erikoissuhteesta."
Avatar
Raimo
Viestit: 1274
Liittynyt: Pe Syys 24, 2004 8:17 am
Pyörä: BMW R80GS & R1200RT
Paikkakunta: Oulunsalo
Viesti:

Re: Sadeasuista kokemuksia.

Viesti Kirjoittaja Raimo »

Mulla meni melkein 20-vuotta ennen kuin tajusin 2-osaisen sadeasun kätevyyden soratiekruisailuun. Sadekelillä tai kostealla soratiellä ei ole varsinainen ajoasu ihan kurassa, kun pukee sadeasun gore-, tixtex- tai nahkapuvun päälle. Ja soratiellä ajelussa pelkät sadehousut ovat tosi kätevät pitämään puvun siistinä. Mukava seikka jos joutuu ihmisten ilmoilla liikkumaan ja ei pääse pukua putsaamaan kesken reissun. Usein laitan keväällä ja syksyllä urheilukerraston ja ajoasun päälle sadepuvun, ja tarkenee paljon paremmin kuin pukemalla väliin välivaatteita ja lämpövuoria.

Ja harvemmin sateella tulee niin kuuma makkaraendurossa, ettei sen puolesta viitsisi pukea sadettä pitävää.

Sadepuvuista sen verran, että paras on Hanxin Rain Activo: http://hanxkauppa.fi/product_catalog.php?c=50
Gone but not forgotten: Yamaha DT125LC -85, Honda NX650 Dominator -93, Suzuki DR800 Big -90, Suzuki DR350S -94, BMW R80G/S Paris-Dakar -85, Honda Africa Twin -90, Honda Africa Twin -97, BMW R1150GS -01, Honda XR400R -98, Honda XRV650 -89
Perhokalastaja
Viestit: 140
Liittynyt: Ma Helmi 11, 2008 9:03 pm
Pyörä: F800GS
Paikkakunta: Omenakylä

Re: Sadeasuista kokemuksia.

Viesti Kirjoittaja Perhokalastaja »

Raimo on muuten oikeassa. Minullakin on sen verran monesta sadeasusta kokemuksia.
Avatar
Ilmari
Viestit: 1057
Liittynyt: Su Maalis 12, 2006 11:15 am
Pyörä: T7,CBR600, zxr6
Paikkakunta: Kokkola

Re: Sadeasuista kokemuksia.

Viesti Kirjoittaja Ilmari »

Kyllä Raimo on oikeassa. Mullaki oli pari yksiosaista sadehaalaria ja viimein ostin tuon rain-activon.

Niin ja mitä nohin Hessun juttuihin tulee niin ite oon kyllä ihmetelly noita samoja asioita.

-Ile-
oraniyan
Viestit: 274
Liittynyt: To Elo 03, 2006 10:30 am
Pyörä: 1200 GSA, 300 EXC
Paikkakunta: Vantaa

Re: Sadeasuista kokemuksia.

Viesti Kirjoittaja oraniyan »

HessuL:n havaintoihin on helppo yhtyä. Tosin, jos rahaa olisi, niin Touratechin Compañero kyllä kiinnostaisi - jos niin tyköistuvan näköinen asu näin rotevalle miehelle sopisi. Vuodesta 2008 olen käyttänyt kalvotonta, hyvillä tuuletusaukoilla varustettua tekstiiliasua ja sateella sen kanssa kaksiosaista sadeasua. Hikoilu ajokamat päällä on vähentynyt huomattavasti verrattuna aikaan, jolloin käytin goretex-asua.

Bemarin sadehousut vaihtui vihdoin viime vuonna Hanxin housuihin...BMW:n housut kun ovat vuotaneet haaroista toisen ajokerran jälkeen. Menihän siinä muutama vuosi miettiessä housujen korjausta ennen kuin päätin ostaa uudet :-) Hanxin housut on paremmat: pitää vettä myös haaroista ja on helpommat pukea. Plussat myös näkyvästä väristä ja pakkautuvuudesta pieneen tilaan. Bemarin housut oli tummanharmaat! Jos sää on harmaa, niin pukeudutaan sitten harmaaseen, lienee sakemanni ajatellut :o Ei ole tapana ajella heijastinliiveissä kuivalla, mutta sadesäällä tuo jotenkin turvallisemman olon, kun on hyvin erottuvaa vaatetta päällä.

Viime viikolla All Rightissa käydessä katselin Alpinestarsin kaksiosaista sadeasua. Vaikutti hyvältä, ja jos en ihan väärin muista, niin oli (yllättäen) Hanxia edullisempi.
Avatar
Phav
Viestit: 580
Liittynyt: Su Touko 30, 2010 6:21 pm
Pyörä: R1200GS -09
Paikkakunta: Joensuu,Hammaslahti

Re: Sadeasuista kokemuksia.

Viesti Kirjoittaja Phav »

Sehän minua tuossa ajopuvun ostossa eniten harmittaakin, kun ei ollu ainakaan meikäläiselle ihan halpa (750€), ja ei pidä vettä. Otin firmaan josta tuon ostin yhteyttä, että se teidän mainostama täysin vedenpitävä puku ei pidä vettä kun 10min. Vastaus oli ettei puku ole 100% vedenpitävä. Ja mainoskin oli takin osalta muutettu. Laitoin vielä palautetta että poistakaa nyt helvetissä tuo sama teksti housuistakin, no sen tekivät.
Ja kun kuitenkin se ulko kangas kastuu, ni ei se heti kuivakkaan. Katellaan mimmonen tuo on pukea, jos on hankala, ni sitten pitää vaihtaa 2 osaseen pukuun.
Loud pipes save lives
-Pasi-
cloud castle
Viestit: 94
Liittynyt: La Maalis 10, 2012 9:41 pm
Pyörä: XT1200Z Tenere, Kawa KX 250
Paikkakunta: LAMMI

Re: Sadeasuista kokemuksia.

Viesti Kirjoittaja cloud castle »

Komppaan myös HessuL:ää ihan täysin vaikka omassakin puvussa kalvot on.
Parasta siinä kalvossa on tuulen pitävyys eli viileillä keleillä se on hyvä ja lisäksi
pitää edes jotenkin vettä yllättävän kuuron tullessa.
Valitettavasti pintakangas kastuu joten siinä vaiheessa sadepuvun pukeminen
ei enää auta. Eikä edes itte Pelsepuupi aja asulla missä on kalvo ja märkä pinta-
kangas ja sitten vielä siinä päällä sadepuku.
Siksipä itselläni on kalvo vaatteissa kevään viileillä kuivilla keleillä ja kesän
lämpimillä ilman kalvoa ja sade asu mukana.
Ja ehdottomasti kaksi osainen. Omassa Spidissä on takissa helmaa ja housuissa
vyötäröä joten ei ihan helposti sieltä välistä vesi ui. Haalarin pukeminen mahtaa
olla aika tuskaa jollei sitten oo aivan mahdoton tuulipussi.
Lisäksi kaksiosainen on leirioloissa kätevä kun on sadetakki.

Aktiivisessa rypemisessä nyt on aivan sama vaikka sade kastelee koska
hikoilu kastelee kuitenkin.
Avatar
Å
Viestit: 1894
Liittynyt: Ti Heinä 25, 2006 12:37 pm
Pyörä: Liian monta
Paikkakunta: Upper Sawo

Re: Sadeasuista kokemuksia.

Viesti Kirjoittaja Å »

Käytännössä on tullu huomattua, että ei kalvopuvuissa ole tuulenpitävyyttä kuin tiettyyn rajaan saakka. Ei voi olla, koska ei se muuten hengittäisi myöskään ulos.

Enivei, itse olen tullut siihen tulokseen, että paras yhdistelmä aktiiviseen ajoon on hyvin tuulettuva reiluilla tuuletusaukoilla varustettu (kalvoton) puku ja sen kaveriksi helposti puettava sadeasu. Itselläni on tuo Hanxin Rain Activo ja siitä varsin reilu koko, mutta siltikin sen pukeminen ja etenkin riisuminen tien poskessa on mission impossible (ja lahkeet sisäpuolelta jo rikki parilla käyttökerralla). Aivan liian tiukka lahjesysteemi.

Olen jo kehitellyt oman vision sadeasusta ja katsotaan nyt, kenellä sen valmistutan. Lähestymistapa on kevyt, luja kangas ja asu on kyettävä pukemaan ja riisumaan crossikengät jalassa. Ei tuo asu mitään rakettitiedettä ole, mutta kaikenlaisia, epäoleellisia selityksiä saa noilta asuvalmistajilta kuulla, ettei toimivaa sadeasua voi valmistaa. P**kapuhetta sanon minä, hik.

Reissuajeluun on sitten paikallaan nuo kalvolliset puvut.
Miten tää oikein menee...
Ei ole mitään väliä, jos ajaa kovaa ja pääsee ensimmäisenä perille, mutta on väärässä paikassa. Mukaillen Iina Rytikangas
Seikkailu alkaa, kun suunnitelma pettää
Peltsi
Viestit: 2817
Liittynyt: To Loka 14, 2004 9:13 pm
Pyörä: Tunturi
Paikkakunta: Oulu

Re: Sadeasuista kokemuksia.

Viesti Kirjoittaja Peltsi »

Kun on tuota uuden takin ostoa jo vuoden zuumaillu niin kokeilin tämän ketkun innostamana seuraavaa. Revitin Sand 2 takki josta kalvo mäkeen ja erillinen sadetakki. Olipa nerokasta. Housuihin en vastaavaa systeemiä ota kun en niitä kuitenkaan tienposkesa saa jalkaa, mutta takisa toimii.

Ja ite takkiki on paljo mukavamman tuntonen kun on yks solmusa oleva irto-osa vähemmän.
Paskapuhetta, mutta uskon.
Piese
Viestit: 751
Liittynyt: Su Joulu 19, 2010 5:03 pm
Pyörä: 60Yz/Ag175/FZR1000/FL1200/1290SAR
Paikkakunta: Enontekiö
Viesti:

Re: Sadeasuista kokemuksia.

Viesti Kirjoittaja Piese »

Richan yksosanen käytössä ja ei tuossa muuta ole kuin että hiukan hankalampi pukee kuin takki + housu yhdistelmä mutta ite tykkään enämpi tuosta yksosasesta. On toki tullu kokeiltua noita "erillissarjojakin" ja toisaalta olishan ne jossain patsasteluissa paremmat mutta kurahaalarissa voi rämpiä syvemmällä :lol:
k-essu
Viestit: 128
Liittynyt: Ti Huhti 26, 2011 9:20 am
Pyörä: bmw r1100gs
Paikkakunta: Kulennoinen

Re: Sadeasuista kokemuksia.

Viesti Kirjoittaja k-essu »

http://www.bikeworld.fi/varusteet-ja-ta ... -sadetakki

Scott ergonomic myös erinomainen valita sadeasuksi. Helppo pukea, koska kangas venyy hiukan. Loistavat hihansuut ja helposti puettavat housut tienpenkalla.
Avatar
Happi
Viestit: 2872
Liittynyt: Ti Syys 28, 2004 7:42 am
Pyörä: 690ER, 800XCA
Paikkakunta: Pori

Re: Sadeasuista kokemuksia.

Viesti Kirjoittaja Happi »

Mulla ollu pari kesää käytössä toi Scotin sadeasu, erinomainen. Nyt on kai sitten PAKKO ostaa toi Hanxin, jos se kerran on PARAS.

Happi
Vastaa Viestiin