Goretex sukat

Kuskien ja pyörien varusteet

Valvoja: Moderaattorit

Jankko
Viestit: 40
Liittynyt: Ti Huhti 13, 2010 10:31 pm
Pyörä: KTM SXC 625

Goretex sukat

Viesti Kirjoittaja Jankko »

Mistä löytäisi (tähän hätään melkeen Suomesta hyllystä) polveen ulottuvia goretex sukkia? Lyhyempää löytyy retkiliikkeistä mutta pitempää versiota ei tunnu löytyvän. Nettikauppoja ja eri sukkavaihtoehtoja saa myös laittaa. Tähän asti tullut vasta vastaan Sealskinz.
jyrki
Viestit: 474
Liittynyt: Ma Loka 04, 2004 1:14 am

Re: Goretex sukat

Viesti Kirjoittaja jyrki »

Itsellä on ollut käytössä lyhyet goretex -sukat ja ne ovat olleet riittävät krossisaappaiden ja kalvonsa menettäneiden ajosaappaiden kanssa. Ajohousujen lahkeet kuitenkin suojaavat saappaanvartta eikä vesi varresta muutenkaan läpi mene.

Selaskinit on oman kokemuksen mukaan yhtä hyödylliset kuin puuvillasukat.
Huono tie, parempi mieli.
Avatar
Lerssi
Viestit: 338
Liittynyt: Ke Huhti 13, 2011 10:54 pm
Pyörä: KTM 1290 Adventure
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Goretex sukat

Viesti Kirjoittaja Lerssi »

Eipä noita oikein muun merkkistä kalvosukkaa tunnu euroopasta löytyvän kuin tuo Sealskinz. Malleja tuntuu olevan polvipituisiakin useita. (Futismallit ovat vesitiiviit vain nilkkaan asti) Noissa Sealskinz P3 Officials malleissa on myös paikat säärisuojille mutta ne on kokonaan vesitiiviit.
Sukat on sivuilla 1-3

Neopreenisukkaakin on tarjolla mutta sitten on jo sama käyttää urheilusukkaa ja muovipussia. Yhtä mukavat käyttää ja hinta on hiukan halvempi :mrgreen:
Eihän sitä kukhan jaksa!
doope
Viestit: 168
Liittynyt: Su Heinä 03, 2011 11:07 pm
Pyörä: ex-dr650

Re: Goretex sukat

Viesti Kirjoittaja doope »

Avatar
Pasi
Viestit: 3081
Liittynyt: Ma Syys 27, 2004 2:53 pm
Pyörä: KTM690R/SM
Paikkakunta: Tornio

Goretex sukat

Viesti Kirjoittaja Pasi »

mä ostin goresukkani paikallisesta intersportista
Kenraali kohottaa maljan naisen älylle ja kauneudelle. Niitä ilman maailma on pelkkä pimeyteen viritetty piikkilanka. (Jari Tervo)
Jankko
Viestit: 40
Liittynyt: Ti Huhti 13, 2010 10:31 pm
Pyörä: KTM SXC 625

Re: Goretex sukat

Viesti Kirjoittaja Jankko »

Hyviä vinkkejä ja Dexshellit olis lähtenyt testaukseen ellei kotarin kaupasta olis sattumoisin löytyny hyllystä sealskinzejä suoraan. Ilmeisesti krossijamppojen peruskauraa. Mikäs noissa sealeissa tulee ekana vastaan ja onko allikoita jotka voi välttää etukäteen (muutakin kun että hankkis toiset...)?
mkn
Viestit: 317
Liittynyt: Ma Helmi 04, 2008 6:46 pm
Pyörä: -
Paikkakunta: Kempele

Re: Goretex sukat

Viesti Kirjoittaja mkn »

Minulla SealSkins sukissa jalat paleltuu. Sukka on kyllä märkä vain ulkopuolelta, mutta se riittää siihen että lämpö karkaa. => jalka tuntuu märältä vaikka sisempi sukka on kuiva.
Avatar
Lerssi
Viestit: 338
Liittynyt: Ke Huhti 13, 2011 10:54 pm
Pyörä: KTM 1290 Adventure
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Goretex sukat

Viesti Kirjoittaja Lerssi »

mkn kirjoitti:Minulla SealSkins sukissa jalat paleltuu. Sukka on kyllä märkä vain ulkopuolelta, mutta se riittää siihen että lämpö karkaa. => jalka tuntuu märältä vaikka sisempi sukka on kuiva.
Eikö noitakin ollu erinpaksuisilla merinovilloilla?
Eihän sitä kukhan jaksa!
Avatar
t.t.tammi
Viestit: 2236
Liittynyt: Ke Kesä 13, 2007 10:22 pm
Pyörä: Pan European 1991
Paikkakunta: paimio
Viesti:

Re: Goretex sukat

Viesti Kirjoittaja t.t.tammi »

Vedenpitävyys on kai kaikis sealskineis samalt taval tehty? Henkittävyys samaa luokkaa kuin sillä muovikassil.... Vaikkeis osuis yhteenkään vesilammikkoon ni kohta silti varpaat märkinä. :evil:
Teemu Paimiosta
"epäonnistumisen vaara on olemassa kun kyvytön ohjaa halutonta tekeen viratonta hommaa...."
Mopo-/ajelukuvia:Onedrive ja vimeo
Avatar
Å
Viestit: 1894
Liittynyt: Ti Heinä 25, 2006 12:37 pm
Pyörä: Liian monta
Paikkakunta: Upper Sawo

Re: Goretex sukat

Viesti Kirjoittaja Å »

Kuolan niemimaan reissulla oli polven korkuiset Sealskinzit ja kyllä ne ainakin mulla piti jalan lämpimänä ja kuivana - ja kyllä sitä rämmitiin ihan urakalla, kurassa ja meressä. Toki sitten, kun olivat olleet saappaiden kera 10 h yhtä soittoa jalassa, niin alkoi jalka kostua - mutta edelleen piti lämpimänä.

Ainoa huono homma noissa oli ainakin mulla, että kutistui lähes nilkkapituuteen, vaikka pesin aivan ohjeen mukaisesti. Ja Sealskinzillä ja sukat myyneellä verkkokaupalla näyttivät perävaloja, kun kyselin tuotevastuun perään. Suomestahan noita ei siis edes saanut, joten oli pakko turvautua ulkomaaneläviin ja sitä rataa...

Ja se paska putka oli tämä: http://www.specialistsocks.co.uk/. Toimitus kyllä pelasi hienosti, mutta mitään eivät vastailleet ongelmatilanteeseen.
Miten tää oikein menee...
Ei ole mitään väliä, jos ajaa kovaa ja pääsee ensimmäisenä perille, mutta on väärässä paikassa. Mukaillen Iina Rytikangas
Seikkailu alkaa, kun suunnitelma pettää
Jankko
Viestit: 40
Liittynyt: Ti Huhti 13, 2010 10:31 pm
Pyörä: KTM SXC 625

Re: Goretex sukat

Viesti Kirjoittaja Jankko »

Kaipa sen kosteuden jonnekin pitäisi päästä. Jos sukka on veden alla ei varmaan vesihöyry helposti puske kalvo läpi varsinkin jos jalka on kylmänä ja saapas täynnä vettä. Kuoritakki esim. ei toimi liian kosteassa (trooppisessa) ilmassa koska kosteus on sama kalvon molemmin puolin. Jos saapas siis on täynnä vettä ja märkänä pitkään putkeen, voi hyvin kuvitella että jalan hiki ei pääse enää pois kalvosukan sisältä ja jalka tuntuu märältä. Ei siis tarkoita välttämättä sitä että kalvo vuotaa vaan sieltä ei mene kosteus enää ulos. Ilmeisesti vaihtamalla päivän aikana kalvosukan sisällä olevaa sukkaa saa kuivan tunteen pysyvän pidempään? Sitä ohuinta versiota noista ei kai saa koska ei pysy lämpimänä ja kalvo rikkoontuu helpommin. Toisaalta liian hikinen vuoraus ei liene hyvä sekään. Tulipahan spekuloitua...
mikkot7
Viestit: 219
Liittynyt: Ti Helmi 07, 2006 6:44 pm
Paikkakunta: Liperi

Re: Goretex sukat

Viesti Kirjoittaja mikkot7 »

sukellus hommissa on käytössä aito luonnon villa. Villalla on sellanen ominaisuus että se pysyy lämmittävänä vaikka siinä olis puolet omasta painostaan vettä. Vaihdat vaan kuivat villasukat tilalle ja jos kaikki parit on kosteena niin väännä kuivaks ja taas on lämmin. Taikasanana tässä on vaan se ettei kannata pitää esim tennis sukkaa alimpana, se tuntuu kylmältä jalassa kosteen vaikka olis villaa sen päällä.
Villa sitäpaitsi putsaa ite ittensä. Siskol oli villavaippa housut vauvalla ja märät housut huuhdeltiin ja tuuleen kuivumaan, ei haissu. Ite haistoin ku en uskonu :x
Hyvää matkaa
Piese
Viestit: 751
Liittynyt: Su Joulu 19, 2010 5:03 pm
Pyörä: 60Yz/Ag175/FZR1000/FL1200/1290SAR
Paikkakunta: Enontekiö
Viesti:

Re: Goretex sukat

Viesti Kirjoittaja Piese »

Kehtaan väittää villan olevan parempi kuin tekomateriaalit, ainakaan merinovillaset sukat ei ala haiseen vaikka hiestä kastuisivatkin, tai sitten mulla on hajutonta hikeä :mrgreen: niin ja vaikka kenkä olis täys suota ei silti ala jalkaa kylmään.
mikkot7
Viestit: 219
Liittynyt: Ti Helmi 07, 2006 6:44 pm
Paikkakunta: Liperi

Re: Goretex sukat

Viesti Kirjoittaja mikkot7 »

Villa villa hallelujaa. Suosittelen.
Hyvää matkaa
Avatar
AnttiL
Viestit: 3017
Liittynyt: Su Loka 30, 2005 12:51 am
Pyörä: exc
Paikkakunta: ROI

Re: Goretex sukat

Viesti Kirjoittaja AnttiL »

Minä jaksan aina vaan liputtaa sen neopreenin puolesta. Taatusti haisee ja pahalle, jalka kastuu ja jos on esim oikein väljä sapas niin saattaa hiertääkkin mutta lämpimämpää materiaalia sellaisiin oloihin joissa märkää ja kylmää ei ole vastaan tullut.

Melko ohuilla pärjää niin hanskoina kuin sukkinakin kunhan ei laita mitään alle!

Mutta kaippa se haju ja aina kostea olo vaatii vähän tottumista ja on jonkinlainen kompromissi.

Nimimerkillä samat sukat kesät talvet :twisted:
antti
Vastaa Viestiin