Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Yleistä keskustelua enduroista

Valvojat: Jukka, Moderaattorit

Avatar
Juhana
Viestit: 2355
Liittynyt: Ke Loka 04, 2006 1:56 pm
Pyörä: Yamaha XTZ-900,DR-350
Paikkakunta: Eura,Loei

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja Juhana »

Näin kesällä ruuan on hyvä olla kevyttä,mutta joskus se saattaa suorastaan hyppiä silmille :lol:
Nuorimmainen tuossa jo vesi kielellä odotti,itelle ei oikein nuo enempijalkaiset maistuneet...
Heinäsirkkoja slurps.jpg
Avatar
Pekkavee
Viestit: 4765
Liittynyt: Su Loka 10, 2004 9:04 pm
Pyörä: BMW R1100GS
Paikkakunta: Vantaa

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja Pekkavee »

Juuri lukemassani kirjassa Mark Lindemann, Suuri moottoripyöräilijän käsikirja, oli neuvoja miten ruokaa valmistetaan moottoripyörän lämmöllä.

Mm. Prätkäpavut
Valmistelu
- revi paperietiketti irti liha- ja papupurkista. Iske purkkiin pieni reikä, jotta paine purkissa ei kasva eikä purkki räjähdä
Valmistus
- Kiinnitä purkki letkunkiristimellä pakoputken alkukäyrään. Varttitunnin kypsytys kaasu puoliteholla luultavasti riittää.

Oli siellä muitakin reseptejä. Suosittelen kirjaa, siinä on vaikka mitä.

Pekka
:shock: :shock: :shock:
Koheltaja
Viestit: 8361
Liittynyt: Su Huhti 03, 2011 12:50 pm
Pyörä: pyörätön
Paikkakunta: Kehä III länsirajalla

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja Koheltaja »

Kesä on grillamisen aikaa ja makkaran lisäksi menee pakettitolkulla Hornetteja, hyviä ovat :P
Kylätason kurapyöräilijä.
Inline
Viestit: 120
Liittynyt: La Maalis 08, 2014 6:49 pm
Pyörä: Triumph Bonneville

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja Inline »

Pihvejä ja maissia voin kera 8)
Avatar
Pekkavee
Viestit: 4765
Liittynyt: Su Loka 10, 2004 9:04 pm
Pyörä: BMW R1100GS
Paikkakunta: Vantaa

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja Pekkavee »

Koheltaja kirjoitti:Kesä on grillamisen aikaa ja makkaran lisäksi menee pakettitolkulla Hornetteja, hyviä ovat :P
HÄ, siis mitä Hornetteja?

Pekka
:shock: :shock: :shock:
Inline
Viestit: 120
Liittynyt: La Maalis 08, 2014 6:49 pm
Pyörä: Triumph Bonneville

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja Inline »

Pekkavee kirjoitti:
Koheltaja kirjoitti:Kesä on grillamisen aikaa ja makkaran lisäksi menee pakettitolkulla Hornetteja, hyviä ovat :P
HÄ, siis mitä Hornetteja?

Pekka
:shock: :shock: :shock:
Niitä Hondan moott..... Marinoituija broilerin siipiä 8)
Koheltaja
Viestit: 8361
Liittynyt: Su Huhti 03, 2011 12:50 pm
Pyörä: pyörätön
Paikkakunta: Kehä III länsirajalla

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja Koheltaja »

Jos ei ole grilliä niin uuni toimii samalla tavalla.

Kuva
Kylätason kurapyöräilijä.
Avatar
kimmokekki
Viestit: 1512
Liittynyt: Pe Huhti 13, 2012 7:30 pm
Pyörä: KTM 530 exc-R
Paikkakunta: tervakoski

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja kimmokekki »

Vaimo kokkaa
aina tavoitettavissa ?
0440800172
kimmokecki@gmail.com
TTA
Viestit: 1568
Liittynyt: Ma Syys 26, 2005 8:53 pm

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja TTA »

Koheltaja kirjoitti:Jos ei ole grilliä niin uuni toimii samalla tavalla.

Kuva
Niihin kaveriksi http://en.wikipedia.org/wiki/Sriracha_s ... g_Foods%29 tai jos tykkää tulisemmasta niin jotain tulisempaa (=pahemman makusta). Jälkipoltto (seuraavana päivänä) on yleensä aika epämiellyttävää mutta se on kärsittävä jos haluaa hornetteja syödä :)

Ja valmistustavoista; jotkut ravintolat (jopa texmex puljut) pistää marinoimattomia siipiä rasvakeittimeen, suolaa ne, sekottaa kastikkeen sekaan ja tekee semmosta tulisen makusta mössöä jossa maistuu rasva. Yleensä ne ei maistu kuin sille tuliselle kastikkeelle.
Paaaaljon parempia saa jos uunissa on kiertoilmagrilli. Hornetteja (marinoituja) pellille ja kiertoilmagrilliin 250 asteeseen kunnes ovat saaneet hiukka rapeaa kuorta. Tälleen tehtynä nahka on rapea mutta liha ei ole kuivaa. Itse en sotke soosia sekaan vaan dippailen tarpeen mukaan.
Viuh
Viestit: 1666
Liittynyt: La Maalis 12, 2011 2:05 pm
Pyörä: 1290SAR, SE, 701 LR Aurora, g/s, R75/5

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja Viuh »

Ajopäivän päälle lättyjä!
Koheltaja
Viestit: 8361
Liittynyt: Su Huhti 03, 2011 12:50 pm
Pyörä: pyörätön
Paikkakunta: Kehä III länsirajalla

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja Koheltaja »

Juuri otin banaanipiiraan pois uunista ja laitoin tarte tatinin uuniin. Tänään ainakin veli kohellus saa piirakkaa ihan varmasti, ja vielä vanilija jätskin kera :mrgreen:
Kylätason kurapyöräilijä.
Avatar
teneraattori
Viestit: 437
Liittynyt: Ma Kesä 05, 2006 6:09 pm
Pyörä: ON
Paikkakunta: suurhollola

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja teneraattori »

Illansuussa peuravasa joutui eräksi, kohta sen maksa on mun suussa.
Liitteet
20141025_202859.jpg
Entiset: DR 600 -> NX 650 -> TA 650 -> XT 600 -> DR 800
Nykyiset: XT 600Z , YZ 250, XRV 750, DR650SE, entinen DR600 palasi.
Sanottua: Jokainen metsästyspäivä lisää elinaikaa samanverran, elän siis vanhaksi.
Avatar
Lakupilotti
Viestit: 1562
Liittynyt: Ke Tammi 12, 2005 7:36 pm
Pyörä: Laku
Paikkakunta: Päntäne

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja Lakupilotti »

Tynnyrisaunan kiukaalla kypsennetty Kylmäsen poropalviryynimakkara ei ole hassumpaa. Ja olutta päälle.
Make & Laku
Where ever you go, there you are !
Avatar
Juhana
Viestit: 2355
Liittynyt: Ke Loka 04, 2006 1:56 pm
Pyörä: Yamaha XTZ-900,DR-350
Paikkakunta: Eura,Loei

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja Juhana »

Mää kun oon tälläne hitaan puoleinen,niin alottelin jouluvalmistelut,ja paistoin kinkun :mrgreen:

http://1drv.ms/1w5oeJM
Avatar
gixxerman
Viestit: 4786
Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 5:57 pm
Pyörä: 4xtohtori
Paikkakunta: Keski-Suomi

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja gixxerman »

Minä sain juuri hirven sisäfilettä kimpaleen.Siitä jotain kivaa itsenäisyyspäiväksi.
HIRVEN SISÄFILE (Ravintolakoulu Perhon ohje)
1 kokonainen hirven sisäfile
kirkastettua voita
suolaa ja pippuria myllystä

Ota liha lämpimään vähintään tunti ennen paistamista. Lämmitä uuni 125 asteeseen. Kuumenna voi pannulla ja paista fileen pintaan kauttaaltaan kaunis väri. Kypsennä uunissa kunnes sisälämpötila on 45 astetta raaka, 54-55 astetta medium ja yli 60 astetta kypsä. (tosin olen nyt oman kokemukseni mukaan hieman skeptinen noistakin astemääristä). Mausta file suolalla ja pippurilla ja anna levähtää n. 8-10 minuuttia folioon käärittynä. File viipaloidaan sopiviksi pihveiksi.

Jatkan tämän kypsennysasian tutkimista ja palaan asiaan varmasti tuonnempana. :-)

PUOLUKKAKASTIKE:
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl kirkastettua voita
2 dl punaviiniä
1 dl vettä
1 dl sokeroitua puolukkasurvosta (tai tuoreita kokonaisia)
2 rkl fariinisokeria tai tummaa siirappia
1 tl riista- tai häränfondia
rouhittua mustapippuria tai 1 kokonainen pitkäpippuri
suolaa myllystä

Kuori ja hienonna molemmat sipulit ja kuullota voissa kattilassa. Lisää punaviini, vesi, puolukat, fariinisokeri/siirappi, fondi ja mustapippuri. Keitä niin, että nesteestä on jäljellä 2/3. Siivilöi ja tarkista maku, lisää maun mukaan suolaa tai fariinisokeria. Kastiketta voi hauduttaa vielä hieman kokoon jos se tuntuu ohuelta.
Mä tulen kaukaa,kauas menenkin,jää taakse asfaltin pätkä,ja silloin tiedän sen,mä riippuvainen ole en,kun tiellä luukutan prätkää.(Hannele Suominen)
Vastaa Viestiin