Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
Valvojat: Jukka, Moderaattorit
- Juhana
- Viestit: 2355
- Liittynyt: Ke Loka 04, 2006 1:56 pm
- Pyörä: Yamaha XTZ-900,DR-350
- Paikkakunta: Eura,Loei
Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
Näin kesällä ruuan on hyvä olla kevyttä,mutta joskus se saattaa suorastaan hyppiä silmille
Nuorimmainen tuossa jo vesi kielellä odotti,itelle ei oikein nuo enempijalkaiset maistuneet...
Nuorimmainen tuossa jo vesi kielellä odotti,itelle ei oikein nuo enempijalkaiset maistuneet...
Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
Juuri lukemassani kirjassa Mark Lindemann, Suuri moottoripyöräilijän käsikirja, oli neuvoja miten ruokaa valmistetaan moottoripyörän lämmöllä.
Mm. Prätkäpavut
Valmistelu
- revi paperietiketti irti liha- ja papupurkista. Iske purkkiin pieni reikä, jotta paine purkissa ei kasva eikä purkki räjähdä
Valmistus
- Kiinnitä purkki letkunkiristimellä pakoputken alkukäyrään. Varttitunnin kypsytys kaasu puoliteholla luultavasti riittää.
Oli siellä muitakin reseptejä. Suosittelen kirjaa, siinä on vaikka mitä.
Pekka
Mm. Prätkäpavut
Valmistelu
- revi paperietiketti irti liha- ja papupurkista. Iske purkkiin pieni reikä, jotta paine purkissa ei kasva eikä purkki räjähdä
Valmistus
- Kiinnitä purkki letkunkiristimellä pakoputken alkukäyrään. Varttitunnin kypsytys kaasu puoliteholla luultavasti riittää.
Oli siellä muitakin reseptejä. Suosittelen kirjaa, siinä on vaikka mitä.
Pekka
-
- Viestit: 8361
- Liittynyt: Su Huhti 03, 2011 12:50 pm
- Pyörä: pyörätön
- Paikkakunta: Kehä III länsirajalla
Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
Kesä on grillamisen aikaa ja makkaran lisäksi menee pakettitolkulla Hornetteja, hyviä ovat
Kylätason kurapyöräilijä.
Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
Pihvejä ja maissia voin kera
Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
HÄ, siis mitä Hornetteja?Koheltaja kirjoitti:Kesä on grillamisen aikaa ja makkaran lisäksi menee pakettitolkulla Hornetteja, hyviä ovat
Pekka
Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
Niitä Hondan moott..... Marinoituija broilerin siipiäPekkavee kirjoitti:HÄ, siis mitä Hornetteja?Koheltaja kirjoitti:Kesä on grillamisen aikaa ja makkaran lisäksi menee pakettitolkulla Hornetteja, hyviä ovat
Pekka
-
- Viestit: 8361
- Liittynyt: Su Huhti 03, 2011 12:50 pm
- Pyörä: pyörätön
- Paikkakunta: Kehä III länsirajalla
Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
Jos ei ole grilliä niin uuni toimii samalla tavalla.
Kylätason kurapyöräilijä.
- kimmokekki
- Viestit: 1512
- Liittynyt: Pe Huhti 13, 2012 7:30 pm
- Pyörä: KTM 530 exc-R
- Paikkakunta: tervakoski
Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
Niihin kaveriksi http://en.wikipedia.org/wiki/Sriracha_s ... g_Foods%29 tai jos tykkää tulisemmasta niin jotain tulisempaa (=pahemman makusta). Jälkipoltto (seuraavana päivänä) on yleensä aika epämiellyttävää mutta se on kärsittävä jos haluaa hornetteja syödäKoheltaja kirjoitti:Jos ei ole grilliä niin uuni toimii samalla tavalla.
Ja valmistustavoista; jotkut ravintolat (jopa texmex puljut) pistää marinoimattomia siipiä rasvakeittimeen, suolaa ne, sekottaa kastikkeen sekaan ja tekee semmosta tulisen makusta mössöä jossa maistuu rasva. Yleensä ne ei maistu kuin sille tuliselle kastikkeelle.
Paaaaljon parempia saa jos uunissa on kiertoilmagrilli. Hornetteja (marinoituja) pellille ja kiertoilmagrilliin 250 asteeseen kunnes ovat saaneet hiukka rapeaa kuorta. Tälleen tehtynä nahka on rapea mutta liha ei ole kuivaa. Itse en sotke soosia sekaan vaan dippailen tarpeen mukaan.
-
- Viestit: 1666
- Liittynyt: La Maalis 12, 2011 2:05 pm
- Pyörä: 1290SAR, SE, 701 LR Aurora, g/s, R75/5
Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
Ajopäivän päälle lättyjä!
-
- Viestit: 8361
- Liittynyt: Su Huhti 03, 2011 12:50 pm
- Pyörä: pyörätön
- Paikkakunta: Kehä III länsirajalla
Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
Juuri otin banaanipiiraan pois uunista ja laitoin tarte tatinin uuniin. Tänään ainakin veli kohellus saa piirakkaa ihan varmasti, ja vielä vanilija jätskin kera
Kylätason kurapyöräilijä.
- teneraattori
- Viestit: 437
- Liittynyt: Ma Kesä 05, 2006 6:09 pm
- Pyörä: ON
- Paikkakunta: suurhollola
Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
Illansuussa peuravasa joutui eräksi, kohta sen maksa on mun suussa.
Entiset: DR 600 -> NX 650 -> TA 650 -> XT 600 -> DR 800
Nykyiset: XT 600Z , YZ 250, XRV 750, DR650SE, entinen DR600 palasi.
Sanottua: Jokainen metsästyspäivä lisää elinaikaa samanverran, elän siis vanhaksi.
Nykyiset: XT 600Z , YZ 250, XRV 750, DR650SE, entinen DR600 palasi.
Sanottua: Jokainen metsästyspäivä lisää elinaikaa samanverran, elän siis vanhaksi.
- Lakupilotti
- Viestit: 1562
- Liittynyt: Ke Tammi 12, 2005 7:36 pm
- Pyörä: Laku
- Paikkakunta: Päntäne
Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
Tynnyrisaunan kiukaalla kypsennetty Kylmäsen poropalviryynimakkara ei ole hassumpaa. Ja olutta päälle.
Make & Laku
Where ever you go, there you are !
Where ever you go, there you are !
- Juhana
- Viestit: 2355
- Liittynyt: Ke Loka 04, 2006 1:56 pm
- Pyörä: Yamaha XTZ-900,DR-350
- Paikkakunta: Eura,Loei
Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
Mää kun oon tälläne hitaan puoleinen,niin alottelin jouluvalmistelut,ja paistoin kinkun
http://1drv.ms/1w5oeJM
http://1drv.ms/1w5oeJM
- gixxerman
- Viestit: 4786
- Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 5:57 pm
- Pyörä: 4xtohtori
- Paikkakunta: Keski-Suomi
Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?
Minä sain juuri hirven sisäfilettä kimpaleen.Siitä jotain kivaa itsenäisyyspäiväksi.
HIRVEN SISÄFILE (Ravintolakoulu Perhon ohje)
1 kokonainen hirven sisäfile
kirkastettua voita
suolaa ja pippuria myllystä
Ota liha lämpimään vähintään tunti ennen paistamista. Lämmitä uuni 125 asteeseen. Kuumenna voi pannulla ja paista fileen pintaan kauttaaltaan kaunis väri. Kypsennä uunissa kunnes sisälämpötila on 45 astetta raaka, 54-55 astetta medium ja yli 60 astetta kypsä. (tosin olen nyt oman kokemukseni mukaan hieman skeptinen noistakin astemääristä). Mausta file suolalla ja pippurilla ja anna levähtää n. 8-10 minuuttia folioon käärittynä. File viipaloidaan sopiviksi pihveiksi.
Jatkan tämän kypsennysasian tutkimista ja palaan asiaan varmasti tuonnempana.
PUOLUKKAKASTIKE:
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl kirkastettua voita
2 dl punaviiniä
1 dl vettä
1 dl sokeroitua puolukkasurvosta (tai tuoreita kokonaisia)
2 rkl fariinisokeria tai tummaa siirappia
1 tl riista- tai häränfondia
rouhittua mustapippuria tai 1 kokonainen pitkäpippuri
suolaa myllystä
Kuori ja hienonna molemmat sipulit ja kuullota voissa kattilassa. Lisää punaviini, vesi, puolukat, fariinisokeri/siirappi, fondi ja mustapippuri. Keitä niin, että nesteestä on jäljellä 2/3. Siivilöi ja tarkista maku, lisää maun mukaan suolaa tai fariinisokeria. Kastiketta voi hauduttaa vielä hieman kokoon jos se tuntuu ohuelta.
HIRVEN SISÄFILE (Ravintolakoulu Perhon ohje)
1 kokonainen hirven sisäfile
kirkastettua voita
suolaa ja pippuria myllystä
Ota liha lämpimään vähintään tunti ennen paistamista. Lämmitä uuni 125 asteeseen. Kuumenna voi pannulla ja paista fileen pintaan kauttaaltaan kaunis väri. Kypsennä uunissa kunnes sisälämpötila on 45 astetta raaka, 54-55 astetta medium ja yli 60 astetta kypsä. (tosin olen nyt oman kokemukseni mukaan hieman skeptinen noistakin astemääristä). Mausta file suolalla ja pippurilla ja anna levähtää n. 8-10 minuuttia folioon käärittynä. File viipaloidaan sopiviksi pihveiksi.
Jatkan tämän kypsennysasian tutkimista ja palaan asiaan varmasti tuonnempana.
PUOLUKKAKASTIKE:
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl kirkastettua voita
2 dl punaviiniä
1 dl vettä
1 dl sokeroitua puolukkasurvosta (tai tuoreita kokonaisia)
2 rkl fariinisokeria tai tummaa siirappia
1 tl riista- tai häränfondia
rouhittua mustapippuria tai 1 kokonainen pitkäpippuri
suolaa myllystä
Kuori ja hienonna molemmat sipulit ja kuullota voissa kattilassa. Lisää punaviini, vesi, puolukat, fariinisokeri/siirappi, fondi ja mustapippuri. Keitä niin, että nesteestä on jäljellä 2/3. Siivilöi ja tarkista maku, lisää maun mukaan suolaa tai fariinisokeria. Kastiketta voi hauduttaa vielä hieman kokoon jos se tuntuu ohuelta.
Mä tulen kaukaa,kauas menenkin,jää taakse asfaltin pätkä,ja silloin tiedän sen,mä riippuvainen ole en,kun tiellä luukutan prätkää.(Hannele Suominen)