Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Yleistä keskustelua enduroista

Valvojat: Jukka, Moderaattorit

piällikkö
Viestit: 180
Liittynyt: Pe Touko 03, 2013 10:56 pm
Pyörä: XT 660 R
Paikkakunta: Itä-Suomi

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja piällikkö »

Hyväksi todettu retkigrilli jolla paistaa ja tarvittaessa savustaa lihat, kalat ja makkarat....
Vain mielikuvitus rajana! :D
Liitteet
2013-06-22 19.18.43.jpg
Avatar
gixxerman
Viestit: 4786
Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 5:57 pm
Pyörä: 4xtohtori
Paikkakunta: Keski-Suomi

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja gixxerman »

Hampurilaisgrilliateria kahdelle
Liitteet
Siitä se lähtee.
Siitä se lähtee.
Mä tulen kaukaa,kauas menenkin,jää taakse asfaltin pätkä,ja silloin tiedän sen,mä riippuvainen ole en,kun tiellä luukutan prätkää.(Hannele Suominen)
Avatar
Kanttura
Viestit: 393
Liittynyt: Ma Touko 09, 2011 7:35 pm
Pyörä: Husky 701 Enduro & KTM 400 EXC
Paikkakunta: Muurame

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja Kanttura »

Hampurilaisgrilliateria neljälle 8) Hampurilaisista tuli melkein vahingossa täydellisiä :D :D :D
Liitteet
Täydellinen hamppari.jpg
Rider on the storm
Ex: BMW F 650 GS Dakar '06, BMW F 650 GS '08, BMW F 800 GS '12, Husky 701 Enduro '16... --> '18
Avatar
gixxerman
Viestit: 4786
Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 5:57 pm
Pyörä: 4xtohtori
Paikkakunta: Keski-Suomi

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja gixxerman »

Jaaha,Kanttura ollut samoilla linjoilla,kyllä nuo kesään kuuluvat kuin... :D Mitäs tänään syötäidsiin
Mä tulen kaukaa,kauas menenkin,jää taakse asfaltin pätkä,ja silloin tiedän sen,mä riippuvainen ole en,kun tiellä luukutan prätkää.(Hannele Suominen)
Avatar
gixxerman
Viestit: 4786
Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 5:57 pm
Pyörä: 4xtohtori
Paikkakunta: Keski-Suomi

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja gixxerman »

Pink Floyd-viini kruunaa illan
Pink Floyd-viini kruunaa illan
Eikun grilliin
Eikun grilliin
Raikas marjapiirakka
Raikas marjapiirakka
Tänään grillataan ja jälkkäri raikasta marjapiirakkaa kera Pink Floyd viinin
Mä tulen kaukaa,kauas menenkin,jää taakse asfaltin pätkä,ja silloin tiedän sen,mä riippuvainen ole en,kun tiellä luukutan prätkää.(Hannele Suominen)
Avatar
Juhana
Viestit: 2355
Liittynyt: Ke Loka 04, 2006 1:56 pm
Pyörä: Yamaha XTZ-900,DR-350
Paikkakunta: Eura,Loei

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja Juhana »

Näin jouluisena välipalana maistuu; ja miksei muulloinkin, Rosteenin leipomon Jurmo saaristolaislimppu(Turust...) aidolla voilla,15mm siivut, 4 mm siivut perinteistä koskenlaskijaa päälle(1 leipä/1 juusto)palan painikkeeksi ihan vaan 3 veroluokan karhua.Ei malta lopetta,ennenko leipä loppuu.. :lol:
Avatar
gixxerman
Viestit: 4786
Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 5:57 pm
Pyörä: 4xtohtori
Paikkakunta: Keski-Suomi

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja gixxerman »

Joulumenuahan tässä.Kaupan laatikot tuunattuna ja työkaveri teki palvikinkun ja vielä mausti sen pippurilla,uutuutena tänä jouluna on punasipulihilloke lisukkeena.Ja glögipäärynät jälkkärinä,ettei aina riisipuuroa :lol: Kaiken kruunaa Don Mendo Gran Reserva 2007 :D
Mä tulen kaukaa,kauas menenkin,jää taakse asfaltin pätkä,ja silloin tiedän sen,mä riippuvainen ole en,kun tiellä luukutan prätkää.(Hannele Suominen)
Viuh
Viestit: 1680
Liittynyt: La Maalis 12, 2011 2:05 pm
Pyörä: 1290SAR, SE, 701 LR Aurora, R75/5

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja Viuh »

Helppoa ja herkullista.

Kuva
Avatar
Jakke N
Viestit: 1867
Liittynyt: Pe Helmi 09, 2007 2:11 pm
Pyörä: EXC450
Paikkakunta: Kanta-Häme

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja Jakke N »

Viuh kirjoitti:Helppoa ja herkullista.
Mulla on samanlainen grilliviritys ja loimulaudat :wink:

Just tosin savustelin lohen ja nyt saunanlämmitystä kera Robinsons Brewery the Trooper!

:o
Avatar
SaPeKa
Viestit: 589
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 11:11 pm
Pyörä: SE
Paikkakunta: Oulun seutu

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja SaPeKa »

Reilu kilon kaslerin pötkö oli about kuusi tuntia uunissa kokis, ketsuppi ja soijakastikkeessa. Ihan mureaa ja makoisaa revitty possu hamppariin ja texmexiin.
Sami
Harri Hemmilä
Viestit: 1230
Liittynyt: Pe Loka 26, 2007 11:15 pm
Pyörä: Trek Roscoe 6
Paikkakunta: Ylivieska

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja Harri Hemmilä »

Ranskalaisia ja kalapuikkoja :lol:
BMW f 650 Gs Dakar -01 ---> BMW f 800 Gs -08 ---> BMW R 1200 GS Lc 2013 ---> Polkupyörä
Jarno
Viestit: 2642
Liittynyt: Ma Syys 27, 2004 2:39 pm
Pyörä: KTM 640 Adv R
Paikkakunta: Piikkiö
Viesti:

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja Jarno »

Harri Hemmilä kirjoitti:Ranskalaisia ja kalapuikkoja :lol:
Sama oli päivän menu täälläkin, runsaalla chilillä höystettynä :shock:
Avatar
Sottapytty
Viestit: 864
Liittynyt: La Maalis 10, 2007 5:37 pm
Pyörä: BMW G650XChallenge
Paikkakunta: Eteläinen Suomi

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja Sottapytty »

Loimusavuribbsejä.

Vain neljä/viisi makua. Mustapippuri, merisuola, leppäpuunuotion/savun sekä oikean sianlihan maku.
Pientä liekkiä ja hiillosta lihan alla. Eli n. 2-3 tuntia 120-175 asteen lämpötilassa. (Kuvan porsas on kärsinyt vasta reilu tunnin ajan)

Tämä on sitten aivan jotain muuta kuin superpehmeäksi/kosteaksi keitetyn lihan amerikkalaisen makeaa glaseerausta grillissä tai porsaan lihan maun peittämistä tulisella ylimaustamisella.
Ihan hauskoja ja maukkaita nekin, mutta tässä on vain selkeän pelkistettyä vahvaa nuotiolihan makua, kosteaa ja mehevää, jämäkällä rakenteella.

Possu taipuu hienosti useaan erilaiseen kypsennysjärjestelyyn!
Liitteet
Ruskistuminen on vasta puolivälissä
Ruskistuminen on vasta puolivälissä
Tulitiilirakennelma tasaa lämpöä ja käryttää tippuvat rasvat lihan mausteeksi
Tulitiilirakennelma tasaa lämpöä ja käryttää tippuvat rasvat lihan mausteeksi
Avatar
Sottapytty
Viestit: 864
Liittynyt: La Maalis 10, 2007 5:37 pm
Pyörä: BMW G650XChallenge
Paikkakunta: Eteläinen Suomi

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja Sottapytty »

Savusikailu jatkuu..

Tämä liha ei tarvitse lisäkostutusta.


Hitaasti kypsäksi loimusavustettua grillisikaniskaa.

2,4kg maustamatonta emäsian niskaa.
Vakuumipaketti vesialtaaseen, haaleassa vedessä lihan lämmitys huoneenlämpöiseksi.
Mausteet päälle ja sähkövartaaseen.

n.7 tuntia matalaa ja epäsuoraa tulta.
Pari tuntia grillissä tiukalla valvonnalla, ettei laavakivillä ala rasvapalo. Yksi kolmesta polttimesta kerrallaan päällä, pienimmillään. Alumiinifoliolla voi ohjailla tippuvia rasvoja.
Viisi tuntia loimusavustusta pienillä leppäklapeilla.
Liitteet
n. 7 tuntia matalaa lämpöä. Lihasnesteet edelleen tallella. Huomioi lihan pintakerroksessa savustuksen aiheuttama punainen savurengas.
n. 7 tuntia matalaa lämpöä. Lihasnesteet edelleen tallella. Huomioi lihan pintakerroksessa savustuksen aiheuttama punainen savurengas.
Pari tuntia grillauksen makua. Laavakiville tippuva rasva tekee grillauksen maun.
Pari tuntia grillauksen makua. Laavakiville tippuva rasva tekee grillauksen maun.
Pientä liekkiä tai hiillosta alla n.5 tuntia.
Pientä liekkiä tai hiillosta alla n.5 tuntia.
SähkövarrasLoimusavustin.jpg
Avatar
petteripunakuono
Viestit: 260
Liittynyt: Ma Elo 19, 2013 5:58 pm
Pyörä: Hugsvarna 701 Enduro & 12k GinTonic
Paikkakunta: Tampereen seutu

Re: Mitä kurapyöräilijä kokkaa?

Viesti Kirjoittaja petteripunakuono »

Retkelle (yli)kypsää mureaa possua mukaan, ja pinnoitus tikun nokassa nuotiolla. Esim kylkipaloihin ja kasleriin saa rapean pekonipinnan kun sitä pyörittelee nuotiolla. Ulkofile on liian kuivaa, siitä ei juuri saa houkuteltua rasvaa pintaan. Siivutettu grillikylki ja kaslerpihvit toimivat hyvin. Mustapippuria ja suolaa mausteeksi. Helppoa ja hyvää.

http://www.youtube.com/watch?v=9BC1kDNLZ6E
Vastaa Viestiin