Pohjolan Kurapyöräilijät
http://www.matkaendurot.net/forum/

Mikä Rukka
http://www.matkaendurot.net/forum/viewtopic.php?f=10&t=11854
Sivu 1/23

Kirjoittaja:  customi [ Su Marras 09, 2008 10:16 pm ]
Viestin otsikko:  Mikä Rukka

Moro
Kiitoksia vastauksista ajoasu kysymykseen.
Rukka lienee se merkki, mutta ovatko kaikki sen mallit
ominaisuuksiltaan yhtä hyviä?
Esille tuotiin Allroad, jos joku jolla on rukkan vermeitä vielä komentoisi niin
helpottaisi ja nopeuttaisi hankintoja.
terv Customi

Kirjoittaja:  SS [ Ma Marras 10, 2008 1:01 am ]
Viestin otsikko:  Re: Mikä Rukka

Allroad lienee ainoa Rukan malli, jossa goretex on kiinni irtovuoressa, yhdessä lämmöneristeen kanssa.
Eli ilman vuorta on suojana ne irroitettavat gummiristikkoläpykät, ja erittäin rankasta materiaalista tehdyt vahvikkeet todennäköisemmin kolhiintuvissa kohdissa.
Varmaankin hyvä niille, jotka aktiivisesti ajavat paikoissa, jotka saavat hien virtaamaan, ja käyttävät lisäsuojia. Sama juttu jos reissut suuntautuu kuumempaan ilmanalaan. Ilman vuorta ilmavirta pääsee paremmin iholle. Ja sateen sattuessa sade.


Oma harrastus on enempi matkaendurointia, ei niinkään kurapyöräilyä...(tuskan)hiki tulee vaan joskus kun virtavalta säikäyttelee...
Hankin alkukesästä Rukan Armax- asun, jo yli kymmenen vuotta palvelleen Yokon tilalle, ja ei voi kuin ihmetellä miten onnistunut kokonaisuus tuo osaa olla. (Siinä gore-tex on siis kiinni itse takissa.)
Istuvuus on erinomainen, kaulan ympärille tuleva "lisäkauluri" pitää viiman ja veden totaalisesti loitolla. Lämpövuori on mainio kun alkaa mennä kymmenen asteen alle, kesäaikaan vuorta ei tarvitse. Takin ja housut yhdistävä vetoketju pitää viiman loitolla alaselästä, ( no ei siellä kyllä tuuli pyöri muutenkaan..) ja varmistaa tietty takin ja housujen paikoillaan pysymisen jos sattuu lippaamaan. Kainaloissa on snadit tuuletusvetskarit, auttaa jos sattuu normaalisuvea lämpimämpää. Kesällä kun käyttää lyhytvartisia hanskoja niin ilmavirta pääsee hyvin tuulettamaan hihoista, kylmemmällä kelillä hanskan suut takin sisään, niissä on sellainen rakenne ettei tuuli pääse hihoihin vaikka hanskansuut on siellä...
Suurin yllätys oli miten hyvin housujen kangasvuori toimii; missään tilanteessa ei tule tunnetta että lahkeet hirttää kiinni reisiin. Puvun sovittamiseen kannattaa käyttää aikaa, niin saa sopivan yhdistelmän housuista ja takista, ne ei todennäköisesti ole samaa kokoa...
Kesällä tota vettäkin tuli riittävästi, eikä kertaakaan tullut läpi mistään, pisin siirtymä oli liki 500km sateessa.
Ei siinä muuta huonoa ole kuin hinta, mutta kuten joku tällä palstalla aiemminkin totesi; kun hinta lakkaa v...sta, niin laatu tuo hyvän mielen vielä pitkäksi aikaa.

Kirjoittaja:  Timo Tasakaasu [ Ma Marras 10, 2008 11:03 am ]
Viestin otsikko:  Re: Mikä Rukka

Mulla on joku ihan katukäyttöön suunniteltu puku. Taitaa olla malliltaan arma... ...jotain. Muuten olen ollut tyytyväinen kurapyöräillessäkin, mutta crossisaappaiden varret eivät tahdo mahtua lahkeiden sisään. Pitkän tovin joutuu nitkuttelemaan, että lopulta menevät kaikkien solkien yli. Tuossa allroad-puvussa ainakin on housujen lahkeet väljemmät, että crossisaappaatkin mahtuu sisään.

Kirjoittaja:  Å [ Ti Marras 11, 2008 6:41 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Mikä Rukka

Armaxille ääni. Ollut kerrassaan loistava puku - paitsi päälle pukiessa. Silloin tuntuu, että ulostaa sisävuoren hihoista ja lahkeista ulos. Lieneekö muutenkin Rukkan tapa tehdä ainakin hihat väljiksi, kun sama ongelma on mun Rukkan "siviilitakissa". No ei tuo oikeasti kovin suuri ongelma ole. Puku istuu päällä kuin valettu, myötäilee hienosti liikkuessa eli ei rajoita liikkumista ja pitää sateen takuuvarmasti ulkopuolella. Ai niin - ne lahkeet ei mene tukevien crosikenkien päälle millään.

Kurapyöräilyssä on sitten kuuma kapistus eli jos meinaa jumpata pyörällänsä, niin tuo ei ole ihan parhaasta päästä - vaikka ottaisi vuoren pois. Tuuletusaukot eivät riitä tuuletukseen. Tällöin ois tuo Allroad parempi. Itsekin hankkisin, vaan kun on niin kallis ja rahat kiinni muualla...

Ja jos tietty ihan viimeistä huutoa hakee, niin SRO on valinta - hintakin on sitten sen mukainen.

No, köyhällehän on kaikki kallista...

Kirjoittaja:  jlohikoski [ Ke Marras 12, 2008 8:16 am ]
Viestin otsikko:  Re: Mikä Rukka

Kyllä Rukan tuotteita kehtaa kehua. Pariilla Rukan puvulla on 100tkm tullut mittariin ilman suurempia moittimisia.

Nyt menossa kolmas rukan puku: Allroad. Tähänastisista ehdotomasti paras. On lähes rittävästi taskuja ja istuu erinomisesti ja vedottomasti päälle. Lämin kylmillä keleillä olematta silti hiostava normaaleilla kesäkeleillä.

Kaatumissuojaavuuskin tuli testattua syksyn viimeisellä ajokeikalla. Kaatumisesta asfaltille kyljelleen säilyttiin ilman minkäänlaisia fyysisiä kolhuja. Ei toki ollut vauhtikaan, mutta silti. Puku säilyi täysin ehjänä.

Ainut huono puoli on että puku pakkaa olla kuuma tosi helteellä, (vastaavasti mukavan lämmin koleilla keleillä) vaikka Goret onkin irroitettu. Ja välillä sisävuorit ottaaa ärsyttävästi pukiessa vastaan.

Rukan air, joka oli edellinen puku jota käytän vieläkin hellekeleillä on lostava hellekelin puku. Goret irroitettuna ilmavirta tulee miellyttävän tasaisesti keholle ja silti käytettävissä on kunnollinen mp asun suojaavuus.

Kirjoittaja:  kjhh [ To Marras 13, 2008 2:35 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Mikä Rukka

Ääni Armaxille, erinomainen puku matkamotoristille edellä mainituilla perusteluilla. Miinuspuolelle menee juuri tuon sisävuoren löysyys hihoissa ja lahkeissa, myös taskut saisivat olla isommat/syvemmät.

Kirjoittaja:  Å [ La Huhti 03, 2010 12:14 am ]
Viestin otsikko:  Re: Mikä Rukka

Hajosi neljä vuotta vanhasta Armax-takista vetoketju ja toinen hihataive vuoti vettä. Laittelin Rukkalle korjattavaksi. Vaihtoivat tilalle uuden takin (Armas), kun reissu painoi päälle! Takuu toimii oikeasti! Rukkalle isot kiitokset.

Kirjoittaja:  rainerb [ La Huhti 03, 2010 1:52 am ]
Viestin otsikko:  Re: Mikä Rukka

Miten nuo Rukkan siakakalliit (puku + housut yli 2000€) vaatteet mahtavat toimia? Mikä niissä maksaa ja kannattaako ostaa, jos saa halvalla?

t. Sulo Vilén

Kirjoittaja:  Kunkku [ La Huhti 03, 2010 8:11 am ]
Viestin otsikko:  Re: Mikä Rukka

Aina kannattaa ostaa, jos halvalla saa, Sulo!
Mitä mallia ajattelet, niissä kalliissakin puvuissa on aika erilaisia...

Kirjoittaja:  rainerb [ La Huhti 03, 2010 10:58 am ]
Viestin otsikko:  Re: Mikä Rukka

Isolla miehelle sopiva SRO ANATOMIC tuossa on pyörinyt tarjolla... Normaalihintaan ei olisi mitään mahiksia tuollaiseen.

EDIT: Eikä se nyt suorastaan halpa ole vieläkään, jos kokonaishintaa katselee. Olen vain oppinut, että pitkässä juoksussa elämä on helpompaa, jos ostaa sen yhden, oikeasti toimivan, laadukkaan romppeen eikä kymmentä huonosti sopivaa.

Kirjoittaja:  timo [ La Huhti 03, 2010 12:43 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Mikä Rukka

SS kirjoitti:
Allroad lienee ainoa Rukan malli, jossa goretex on kiinni irtovuoressa
.

AirVision ja AiRoad edustaa samaa tekniikkaa.
Lämpövuorta ei ole. Sopii parhaiten etelään suuntautuviin keskikesän reissuihin.

Kirjoittaja:  Yamato [ La Huhti 03, 2010 12:57 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Mikä Rukka

Jokos täällä on kokemuksia uudesta lockout "vetoketjusta" ja sen toimivuudesta/käytettävyydestä? Å on ainakin Armas takin myötä päässyt sitä kokeilemaan käytännössä?

Kirjoittaja:  Kunkku [ La Huhti 03, 2010 1:38 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Mikä Rukka

Minulla on ollut kaksi vuotta Anatomic käytössä "ykköspukuna", joten jonkinlaisia kokemuksia on ehtinyt kertyä. Se on kaikista käyttämistäni puvuista "nahkapukumaisin", istuu todella hyvin ja kaikki löysät on mahdollista kiristää pois. Hihansuut ja kaulus ovat todella tiiviitä. Suojat muotoutuvat hyvin, muutamien minuuttien käytön jälkeen niitä ei enää huomaa. Jos jotakin miinusta, niin vetoketjuilla suljettavat tuuletusaukot saisivat olla vielä suuremmat ja vetoketjujen vedin helpommin löydettävissä ajon aikana.
Hieno puku, mutta kallis. Ostohinta tosin yleensä unohtuu aikaa myöten, etenkin jos voi olla ostokseensa tyytyväinen.

Kirjoittaja:  Å [ La Huhti 03, 2010 2:33 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Mikä Rukka

Yamato kirjoitti:
Jokos täällä on kokemuksia uudesta lockout "vetoketjusta" ja sen toimivuudesta/käytettävyydestä? Å on ainakin Armas takin myötä päässyt sitä kokeilemaan käytännössä?

Ekat käyttökokemukset ovat pelkästään positiiviset. Kylmillä keleillä huomasin normaalista vetoketjusta tulevan selkeästi ilmaa läpi, vaikka kaikki "ilmalukkolaskokset" ja läpät oli kiinni, mutta tämä Lockout on myös 100% tuulenpitävä, joten uskoisin sen olevan myös 100% vedenpitävä. Nahkean oloinen se on menemään kiinni ja aukeamaan, mutta toimii kuitenkin hienosti. Hieman on tarkka se aloitus kiinnilaittaessa. Herkästi menee vain puolittain siihen kiinnivetolaitteeseen, jolloin aukeaa perästä sitä mukaa, kuin vetää "kiinni". Samoin ajoittain unohtaa laittaa kiinni sen alapään lukon, joka pitää sitä irrallista puoliskoa siellä alhaalla kiinni. Nämä on vain tottumiskysymyksiä, joten miinuksiksi niitä ei voi missään nimessä sanoa. Lähinnä odotan mielenkiinnolla tuon sulkijan (kuten Rukka sitä kutsuu) mekaanista pitävyyttä, kun aletaan äheltää pyörän kanssa jossain puskan juurella ja repiä sitä irti jostain.

Normaalienkin vetoketjujen kohdalla on tapahtunut kehitystä ja ainakin tuossa Armaksessa kaikki ne "vedenpitävät" vetoketjut toimiva paljon herkemmin ja paremmin kuin Armaxissa.

Kirjoittaja:  RiiMi [ La Huhti 03, 2010 3:21 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Mikä Rukka

Mulla taas on käynyt vähän samalla tavalla niin ajopuku,kuin mopo hankinnoissa eli helvetin kalliiksi on tullut. Alussa aattelin,asiaan sen enempiä perehtymättä,että kyllä pari erilaista moottorikelkka-asua jotka kaapissa oli saavat luvan kelvata mun ajeluihin.Noh.hyvinhän ne menivätkin syksyllä ja aikasemmin keväällä mutta sitten tuli kuuma,todella kuuma. Ostin sitten Scott:n asun kesä ajeluihin. Scott oli ok. muuten mut vettä se ei pitänyt juuri sen enempiä,kun t-paitakaan. Turkian Lintukodosta kotiinpäin ajaessa tuli vettä runsaanlaisesti,enkä olisi ollut märempi,vaikka olisin ollut kaulaani myöten järvessä jonkun ajan. Kotiin päästyäni,kun olin käynyt saunassa ja reissuvaatteet pyörivät pesukoneesssa niin sanoin muijalle,et hyppääs autoon niin mennään kattomaan hra ja rva Tasakaasua ja naureskelemaan,et kuinka märkinä he kotia pääsivät. Jumankaut Tasakaasut olivat päässeet kotiin ihan kuivina,kiitos Rukkan . Seuraavalla viikolla mulla oli ajo asuna Rukka allroad ja on vieläkin. Enpä ole tähänpäivään mennessä löytänyt Allroad puvusta huonoa sanottavaa. Olis heti pitäny hankkia tää Allroad. Damn.
Moottoripyörä hankinnoissakin mun kohdalla mentiin vähän samaan malliin mut ei siitä sen enempää

Sivu 1/23 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/